Hirdetés

Snoop Doggból, MrBeastből és más celebekből is MI-chatbotot csinált a Meta



|

Hamarosan igazi világsztárokkal beszélgethetsz a Facebookon és az Instagramon - vagy úgy tehetsz, mintha.

Hirdetés

Az Apple-höz és a Google-hoz hasonlóan a Meta is az őszi szezonra időzíti a nagyszabású bejelentéseit, a tegnap lezajlott Meta Connect 2023 pedig egész izgalmasra sikeredett, hiszen hivatalosan is leleplezték a Meta Quest 3-at, a több mint 20 millió példányban elkelt Meta Quest 2 VR-headset jelentős fejlesztéseket hozó utódját.

Habár a Mark Zuckerberg vezette cég számára továbbra is a metaverzum a legfontosabb hívószó, az esemény természetesen nem hagyta szó nélkül a manapság jóval divatosabb mesterséges intelligenciát sem, amit celebeket felvonultatva igyekszik meglovagolni a Facebook, az Instagram és a WhatsApp üzemeltetője.

Hirdetés

Ennek jegyében a Connect 2023 leleplezett egy sor új MI-chatbotot, amelyek olyan sztárok által kerülnek megszemélyesítésre, mint a rapper Snoop Dogg, a YouTube-csillag MrBeast vagy a tévés túlélőguru Bear Grylls. A Meta közösségi oldalaira és hardvereire (Quest headsetek, Ray-Ban okosszemüvegek) is érkező szolgáltatással szöveges formában társaloghatunk a hírességekkel, ám azok nem saját magukat, hanem egy-egy meghatározott karaktert reprezentálnak majd.

Snoop Dogg például Dungeon Mastert alakítja, aki a Kaland, Játék, Kockázat-könyvekből ismerős szerepjátékos kalandokra invitál, MrBeast egy beszólogató nagytesó, Zach szerepét játssza el, a futballegenda Tom Brady pedig Bru bőrébe bújik, akivel sportos témákról vitatkozhatunk majd. A Zuckerbergékkel szerződött celebek listáján olyan további nevek sorakoznak, mint például Naomi Osaka, Kendall Jenner, Izzy Adesanya, Sam Kerr, Paris Hilton, később pedig tovább bővül a kör.

A csevegőbotok a Meta saját nagy nyelvi modelljére, LLama 2-re épülnek, első körben viszont csak az Egyesült Államokban lesznek elérhetők, és egyelőre nem is tudni, hogy mikor debütálhatnak más régiókban is. A vállalat emellett további újdonságokat is bejelentett, köztük MI-generált matricákkal és két mesterséges intelligencián alapuló szerkesztőfunkcióval az Instagramra, amelyek a fényképeink stílusát szabják át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.