Hirdetés

A robotok harca a YouTube szerint állatkínzás



|

A YouTube több olyan videót is eltávolított, amelyben távirányítós robotok küzdöttek egymással - a mesterséges intelligencia állatkínzásnak hitte őket.

Hirdetés

Az odáig teljesen rendben is volna, hogy a legnagyobb videómegosztó igyekszik minden olyan videót eltávolítani, amelyben állatok szenvednek - így például ádáz küzdelmet hirdetett a kényszerített állatviadalok, valamint az ember-állat elleni bunyók ellen. Viszont sikerült elbaltázni a módszert, amely felismeri az ilyen tartalmakat.

Hirdetés

A robotharcok kifejezetten népszerűnek számítanak világszerte, és így YouTube-on is egyre szebb nézettséget produkálnak. Az ilyen küzdelmek természetesen teljesen vérmentesek, hiszen arról van szó, hogy mérnökök, diákok, kütyübolondok olyan kis robotjárműveket építenek, amelyeket felszerelnek mindenféle szúró-vágó szerkezetekkel, meg úgy egyáltalán bármivel, ami támadásra vagy épp védekezésre használható. Ezek után pedig összeeresztik őket, a cél pedig egymás megsemmisítése.

Oké, valahol ez is erőszak, de a küzdő felek semmilyen szinten sem élőlények, legfeljebb annyi agyuk van, mint egy bonyolultabb távirányítós autónak. Az építőik tisztes távolból vezérlik őket, hogy az apró járművek minél hatékonyabban elkapják és szanaszét darabolják egymást. Mutatunk egy random videót, ebből nagyjából látszik az egész ártalmatlansága:

Mindenesetre a YouTube másképp látja mindezt, és az események szervezői a napokban azzal szembesültek, hogy egyre több küzdelem felvételét szó nélkül törlik a videós oldalról. Az okokról csak egy automatikus üzenet érkezik a felhasználókhoz, miszerint állatok elleni kegyetlenség miatt távolították el a videókat.

Az eset leginkább azt bizonyítja, hogy a YouTube által használt mesterségfes intelligencia még sok sebből vérzik, de emellett az is kiderült így, hogy egy csomó videót komolyabb ellenőrzés és mélyebb elemzés nélkül törölnek, ami nem túl szép dolog. Néhány kommentelő szerint esetleg azért eshetett bele egy csomó videó a szórásba, mert több tényezőt egyszerre látott állatok harcának az AI: egyrészt kicsi, fürge valamik esnek egymásnak, és a harc végén az egyikük nem mozog többé, másrészt pedig sok esetben a kis robotok fantázianeveit kiírják a meccs fölé, és ezek gyakran hasonlóak állatoknak adott nevekhez. Szóval a YouTube gép-agya simán azt hiszi, hogy egy kis piros izéke, amit mondjuk Speedy Destructornak hívnak, biztosan valamiféle róka, egy Killer Cat nevű fekete kütyü pedig csakis valódi gyilkos macska lehet.

Mindenesetre, ha van bármilyen pozitív hozadéka az esetnek, az talán az lehet, hogy a Terminator filmekből megismert gépek lázadására még nem a napokban kell várni, ha ez minden, amit sikerült összeokoskodniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.