Hirdetés

A világ 47 százaléka online



|

Az idei év végére a Föld lakosságának közel fele használja majd az internetet.

Hirdetés

2016 végére a Föld lakosságának közel fele használja majd az internetet, miután a mobilhálózatok egyre nőnek, a csomagok ára pedig csökkenőben van. A számok azonban továbbra is a fejlett országokban lesznek nagyobbak. 

Hirdetés

A fejlett országokban a lakosság körülbelül 80 százaléka használja az internetet. 95 százalék fölötti aránnyal büszkélkedik Izland, Luxemburg, Andorra, Norvégia és Dánia. A fejlődő országokban ez az arány körülbelül 40 százalék, a kevésbé fejlett országokban 15 százalék alatti. 

Afrika szegényebb és nehezebb helyzetű országaiban csak minden tizedik ember jut internethez. Az offline lakosság jellemzően idősebb és kevésbé tanult nőkből áll össze, szegényebb és félreesőbb területeken. 

A globális képet tekintve az emberek 47 százaléka online, amely kevésnek számít a tervezett 60 százalékhoz mérten (ez 2020-as cél). A világ több mint fele, 3,9 milliárd ember továbbra is offline. 

A telekomcégek és az internetszolgáltatók tovább terjeszkednek, az egyre olcsóbb okostelefonok ugyanis netezésre bátorítják az embereket, így folyamatosan nő az igény a nagyobb adatforgalmat engedő szolgáltatások iránt. 

A kevésbé fejlett régiókban azonban az internet elérhetősége olyan szinten áll, mint a fejlett országokban 1998-ban. Ez 20 éves lemaradásra utal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.