Hirdetés

Adobe Muse



|

Egy weblap tervezésébe kezdtünk, ám a kódolással nem akarunk bajlódni? Ha a kérdésre igen a válasz, akkor érdemes megismerkedni az Adobe új webszerkeszőjével.

Hirdetés

A kreatív szakmák koncentrálódása, a cégeknél történt racionalizálás és még a jó ég tudja, hogy miért ma már nem lehet élesen kettéválasztani a programozó és a grafikus munkáját. A kódoló is készít illusztrációkat, mint ahogy a designerek is egyre inkább elmerülnek a webszerkesztés rejtelmeiben.

 



Eddig az Adobe mindkét felhasználói rétegnek egy szoftvert ajánlott, a Dreamweavert, amely kétségtelenül gazdag funkcionalitással megáldott eszköz. A grafikusoknak azonban sok esetben riasztó lehet utóbbi zsúfoltsága. Ők nem akarnak kódot látni, csak az ízlésesen elkészített oldalterveiket akarják egy keretbe betölteni. Az Adobe Muse pontosan ezt a szerepet tölti be, amelynél a HTML kóddal csak akkor találkozhatunk, ha egy YouTube vagy egyéb embed kódot illesztünk be.

 



Az Air alapú szoftver a Creative Suite programoknál már megszokott felülettel rendelkezik, azaz teljes mértékben barátságos az Adobe szoftverek felhasználóinak. A munkafolyamat négy részre tagozódik, úgy mint tervezés, design, előnézet és publikálás. Utóbbi kettőt nem cízelálnák, ám a tervezés egy hangsúlyos része a programnak, hiszen ott egyszerűen kezelhetjük a mesteroldalakat, illetve egy vizuális felületen mellé és alárendelt oldalstruktúrát hozhatunk létre pofonegyszerűen.

 



A design nézetben az oldal és az elrendezés beállítása után tartalmi dobozokat tölthetünk be, amelyeket az oldalsó és a felső menüben részletesen konfigurálhatunk, ebben a segédvonalak folyamatosan segítségünkre lesznek. A program használatát órák alatt el lehet sajátítani, és hamar létrehozható benne az első oldal. Persze szép eredményhez igényes grafikák kellenek, így az Adobe Muse-t főként a hazai designereknek tudjuk meleg szívvel ajánlani, illetve azon lelkes olvasóiknak, akik kód – és komolyabb megkötések - nélkül akarnak egy oldalt létrehozni.

 



Adatok:

- kódmentes webszerkesztő
- HTML5 és CSS3 támogatás
- mesteroldal-kezelés
- Adobe Typekit
- dinamikus oldalméretezés
- képoptimalizálás
- szöveg és bekezdés stíluskezelés
- Gyártó: Adobe Systems Inc.
- Ár: havi 3400 forinttól (éves előfizetés esetén)
- Web: adobe.com/muse

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.