Hirdetés

Alkoss billentyűkombinációt bármire!



|

Alkalmazás azoknak, akik a billentyűzetet preferálják az egérrel szemben.

Hirdetés

Munkám során amikor csak lehet, shortcutokat használok. Legyen szó kijelölésről excelben, könyvtárváltásról, vagy új dokumentum megnyitásáról, egérhez csak akkor nyúlok, amikor feltétlenül szükséges. Sajnos alapvetően nincsen bármire kombináció, de léteznek programok arra, hogy kreáljunk magunknak újakat.

Az ActiveWords olyan alkalmazás, aminek segítségével shortcutot hozhatunk létre gyakorlatilag bármire. A programnak eddig csak fizetős változata létezett, de most már letölthető ingyenesen is a hivatalos weboldalról. A beállítás során meg kell adnunk, milyen szóra mit szeretnénk aktiválni: megnyithatunk vele honlapot, mappát illetve adott fájlt, de alkalmazás is elindítható vele. Ezek után elég a megadott karakterkombinációt begépelnünk, majd a space billentyűt kétszer leütve aktiválni. Bármilyen alkalmazásban vagyunk éppen, az ActiveWords végrehajtja a shortcuthoz rendelt parancsot, mi pedig megfeledkezhetünk az egérről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.