Hirdetés

Ashampoo Music Studio 5: zenész ezermester|

Ha csak egy audioszerkesztéssel kapcsolatos programot szeretnél a gépeden látni.

Hirdetés

Sokat akar, de keveset fog az Ashampoo Music Studio, a program fejlesztői ugyanis a hangokkal kapcsolatos műveletek teljes skáláját megpróbálták lefedni, ami ugyan sikerült nekik, ám sajnos ezzel párhuzamosan az egyes funkciók – legyen szó CD-írásról vagy hangszerkesztésről – kevésbé lettek kidolgozottak. Ez akkor szúrhat hamar szemet, ha korábban már több zenei katalogizáló, konvertáló, szerkesztő, meta-szerkesztő és CD-író, -rippelő programot kipróbáltunk, hiszen mindegyik részterületen tudnánk jobb, okosabb segédprogramot ajánlani, amelyek ráadásul mind ingyenesek. Az Ashampoo szoftvere mellett szól azonban, hogy a fent említett szolgáltatásokat mind tartalmazza, egy felületen belül érhetjük el azokat, egyetlen egy telepítést követően.

Hirdetés


Extrahálás, felvétel

Meglehetősen nagy a szoftver funkciókínálata: a – gyanúnk szerint Google Fordító által felajánlott – [Extrahálás] csoporton belül zenei CD-nk hanganyagát menthetjük gépünkre, a [CD-írás] alatt audio-, MP3- vagy WMA-lemezeket készíthetünk és másolhatunk, a [Szervezés] segítségével a külső forrásból érkező audiofájlokat menthetjük le gyűjteményünkbe, a [Felvétel] funkció egy hangrögzítőt rejt, míg a [Borító-szerkesztő] elnevezés magáért beszél. Ezen felül kapunk egy zenekeverőt, ami két hangfájlt képes Fade in és out átmenettel összekapcsolni, a zene funkcióval pedig kedvenc klipjeink, mozifilmjeink hangsávját nyerhetjük ki a videóból. A legnépesebb kétségtelenül a [Szerkesztés] csoport, amelyen belül lehetőségünk van a metainformációk kezelésére, konvertálásra, fájlok elemzésére, normalizálásra és hangszerkesztésre.


Utóbbi modul a programcsomag erőssége lehetne, ám kissé túlbonyolították a kezelését, ráadásul csak az alapfunkciókat építették bele. Kijelölésre, kivágásra és másolásra persze adott a lehetőség; megvághatunk például egy interjút, vagy létrehozhatunk csengőhangot. Ezen felül kapunk néhány áttűnéseffektust, valamint a némítás lehetőségét, többsávos szerkesztőfelületről azonban ne is álmodjunk, a normalizálást pedig csak külön funkcióként érhetjük el – nehezen érthető hiányosság, mint ahogy az is kérdéses, hogy ez a funkció miért nem került bele a CD-író modulba kiegyenlítőként. Pozitívumként viszont a gazdag funkcionalitáson túl mindenképpen kiemelnénk a szoftver automatikus ID-címkekezelő rendszerét, amely tapasztalatunk szerint jó hatékonysággal ismeri fel a népszerű zeneszámokat, ami rendkívül hasznos lehet tömeges rendszerezéskor.


Névjegy

– Ár: 8990 Ft
– Fejlesztő: Ashampoo GmbH
– Teljesítmény: 7
– Szolgáltatás: 6
– Ár/érték: 7


Adatok

– integrált CD-író, borítótervező
– hangrögzítő és -szerkesztő
– audiokonvertálás (MP3, WMA, OGG, WAV, FLAC és OPUS)
– ID-címkék szerkesztése és letöltése
– zenék összefűzése, keverése
– Windows 7- és 8-kompatibilitás


Előny: zenei mindenes, magyar felület
Hátrány: kevés kidolgozott funkció


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.