Hirdetés

Bitcoint bányásznak az androidos készülékek



|

Háttérképes appnak álcázták magukat a kártevők a Google Play áruházában.

Hirdetés

BadLepricon néven egy olyan malware-re bukkantak a szakértők a Google Play áruházában, amely népszerű háttérképes appoknak álcázva magát titokban Bitcoint bányászik a gyanútlan felhasználók androidos készülékeivel. A Google egyelőre öt ilyen appot távolított el az áruházából, de persze lehetnek még meglepetések. 

Hirdetés

A háttérképes appok vonzó lányokat és férfiakat ajánlgattak a felhasználóknak, ugyanakkor titokban Bitcoint bányásztak. Mivel a mobilkészülékek egyre erősebbek, a kártevők írói is egyre jobban támadják a tableteket és a telefonokat. A Bitcoin-bányászat ugyanakkor meglehetősen sok energiát és teljesítményt igényel, ami rosszabb esetben a készülék kiégéséhez is vezethet.

Az effajta esetek elkerülése végett a kártevővel fertőzött appok öt másodpercenként ellenőrizik az akku állapotát, azt, hogy van-e internetkapcsolat és be van-e kapcsolva a kijelző. A BadLepricon csak akkor lép akcióba, ha az akku 50 százalék fölött van, van internet, és a kijelző ki van kapcsolva. A malware az érintett készülékeket megakadályozza a kikapcsolásban, még inaktív kijelző mellett is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.