Hirdetés

BitRule 1.0



|

Webgrafikával foglalkozóknak lehet érdekes ez az alkalmazás, amellyel a képernyő két pontja közötti távolságot mérhetjük le.

Hirdetés


Néha szükség lehet annak meghatározására, mekkora is a valós távolság a képernyő két pontja között. Ez a kis alkalmazás pontosan erre való, kezelése pofonegyszerű. Csupán rá kell kattintanunk a két pontra (ezt a műveletet egy szabadon méretezhető „nagyító" is segíti), a program pedig pontosan kijelzi a távolságot. Képes kiszámolni és megjeleníteni a vízszintes, a függőleges és a közvetlen távolságot, valamint a két pont és a vízszintes által bezárt szöget is. Ezeket az adatokat képpontban, hüvelykben, centiméterben és picában (speciális, a tipográfiában és a kiadványszerkesztésben használt mértékegység) is meg tudja jeleníteni. A képponton kívül a többi mértékegység pontos használatához valószínűleg el kell végeznünk egy egyszerűbb kalibrációt - hiszen a program nem ismeri a megjelenítőnk pontos adatait. Ha ismerjük monitorunk dpi-értékét, akkor csak azt kell megadnunk, és a mérések máris pontosak lesznek, ellenkező esetben egy vonalzó segítségével taníthatjuk meg a programot a megfelelő távolságra.

 

 

bitrule.png

 


Átlagos felhasználónak valószínűleg ritkán lesz szüksége erre az alkalmazásra, de webgrafikával foglalkozóknak létfontosságú is lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.