Hirdetés

Biztonsági tippek vírusirtó mellé #9: Közösségi portálok



|

Hirdetés

Ha egy közösségi portálra meghívót kapunk, és beregisztrálunk, érdemes a személyes adatainkkal kapcsolatban óvatosnak lenni.

 

Sose adjuk meg adatlapunkon mindenki által olvashatóan lakcímünket, telefonszámunkat, email címünket. Ha ismerőssel találkozunk, vele majd adandó alkalommal felvesszük a kapcsolatot és megosztjuk ezeket az információkat. Enyhébb esetben hívogathatnak, zaklathatnak éjjelente, vagy tudtunkon kívül felirathatnak minket nemkívánatos hírlevelekre, rosszabb esetben spamlistára küldik email címünket, telefonszámunkkal hirdetést adhatnak fel, vagy egyéb formában élhetnek vissza (identity theft) személyes adatainkkal.

 

Nem árt tudni, hogy a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Hivatal is előszeretettel használja adatkeresésre, kapcsolatok feltérképezésére ezeket a csatornákat. Igaz, tőlük kevesebb félnivalónk van, mint a nevünkben csalást elkövető bűnözői köröktől. Ha fotókat töltünk fel, gondoljunk arra is, leendő munkaadóink innen is tájékozódhatnak felőlünk, ezért ennek tudatában válogassunk a képek között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.