Hirdetés

Érettségi tétel lesz a Cisco programja



|

A Cisco Hálózati Akadémiához kifejlesztett Packet Tracer szoftvert használják majd a diákok a 2017-es szakmai informatikai érettségin.

Hirdetés

A becslések szerint a hazai informatikai munkaerőpiacról jelenleg 22 000 informatikus hiányzik, miközben idén a mérnök-informatikus és programtervező informatikus szakokra első helyen alig ötezren jelentkeztek, és a befejezetlen felsőoktatási képzések aránya is rendkívül magas. Az oktatásban a Cisco szerint jelenleg az egyik legnagyobb potenciált a középfokú, technikusi képzés jelenti, amelyre részben megoldást kínálhat a vállalat által 1997-ben alapított Hálózati Akadémia. A világméretű eLearning program 1999 óta van jelen Magyarországon. Az utóbbi években a résztvevők száma dinamikusan növekedett, az iskolák pedig széles körűen használják a Cisco által biztosított tananyagokat. Jelenleg 106 oktatási intézmény több mint 10 000 diákja tanul az Akadémia képzésén.

Hirdetés


Az oktatási programhoz kifejlesztett Cisco Packet Tracer szoftver fontos szerepet kap majd a 2017-ben első alkalommal lebonyolításra kerülő szakmai informatika érettségin: a szoftverlista a Cisco programját jelölte ki a hálózati feladatok megoldásához. A Packet Tracer egy szimulációs program, amivel a diákok akár otthoni körülmények között is gyakorolni tudják a hálózatok kiépítését és a hálózati eszközök beállítását. A program minden szakközépiskola és szakgimnázium részére ingyenesen elérhető. A szakiskoláknak így mindössze egy évük van arra, hogy felkészítsék a diákjaikat a célszoftver kezelésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.