Hirdetés

Hat érdekes Firefox 6 újdonság



|

Hivatalosan is megjelent a Firefox 6. Összegyűjtöttük a Mozilla böngészőjének a hat legfontosabb újdonságát.

Hirdetés

A Mozilla korábbi ígéretének megfelelően hat héttel a Firefox 5 piacra lépése után megérkezett a hatos kiadás, amely a második verzió azóta, hogy a fejlesztője átállt a ritkább megjelenésekről a 2 hónapos kiadásra. A rövid idő nem volt elég ahhoz, hogy a Firefox gyökeresen megváltozzon, így a böngésző apró javításokkal - összesen 10 biztonsági rést foltoz be - és néhány fontosabb új funkciókkal érkezik. A Mozilla a részletes listáján 1600 változást sorol fel az előző verzió óta, amelyet végigböngészni sem egyszerű, így kigyűjtöttük a hat legfontosabb újdonságot.

 



1. Oldalszintű adatvédelem

A Firefox 6 telepítése után írjuk be a navigáció mezőjébe az "about:permissions" utasítást, majd üssünk Entert, hogy az oldalaknál egyenként beállíthassuk az adatvédelmi engedélyeket. Itt megadhatjuk szolgáltatásonként, hogy engedélyezzük-e a jelszavak tárolását, a lokalizációs adatunk lekérését, a sütik elhelyezését, a felugró ablakokat, valamint a kapcsolat nélküli tár karbantartását.

2. Kiemelt oldalcímek

A Chrome és az Internet Explorer új verziói kiemelik a hosszú webcímekből a domain neveket, hogy a felhasználók egyszerűbben átláthassák pontosan milyen oldalon is vannak, s így az adathalászok egy hosszú URL használatával ne tudjanak a pajpal.com csali webcímmel aratni. Immár a Firefox 6 is megkapta eme funkciót, amely az adatbiztonság mértékét növeli.

 



3. Lapcsoportok

A Firefox 4 óta a Ctrl+Shift+E billentyűzet-kombináció lenyomásával elő lehet csalni a lapcsoportokat, ahol bélyegképek segítségével csoportokba lehet rendezni az oldalakat. E téren a Firefox 6 több hibát is javít, amely mellett a lapcsoportok megjelenítésénél teljesítmény javulást is hoz.

4. Eminens Sync

A Firefox szinkronizáló szolgáltatása - Sync -  lehetővé teszi a könyvjelzők, előzmények, jelszavak és beállítások szinkronizálását desktop kliensek és mobileszközökön futó kliensek között. A Snyc az új verzióval hangsúlyosabbá vált, mivel minden esetben azonnal jelentkezik, amint egy új könyvjelzőt helyezünk el, vagy új jelszót gépelünk be.

5. Új Android verzió

A Firefox 6 megjelenésével egy időben frissült az androidos kliens is, amely  új felület kapott, emellett új eszközöket ad a fejlesztők kezébe.

 



6. Fejlesztők játékszerei

Az 1600 új újdonság főként nem a végfelhasználóknak, hanem a fejlesztőknek szól, akik az új Strachpad eszközzel, a web konzol automatikus kiegészítésével, valamint a WebSocket és friss szerver-küldést vezérlő API-kkal egyszerűbben hozhatnak létre fejlett webalkalmazásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.