Hirdetés

Hogyan csináljunk XP-s eszköztárat a Windows 8 Intézőjében?



|

Ha valaki jobban szerette a Windows XP Intézőjét, az eszköztárat nagyjából a 8-as alatt is visszakaphatja.

Hirdetés

A Windows 8 alapértelmezetten egy minimalizált menüszalagot kínál az Intézőben, ami az új felhasználók számára szokatlan lehet a gyakran használt parancsok elérésekor. A Vistában és a 7-esben külön sáv volt a gyakori parancsokhoz, itt azonban a menüszalag fülei között kell válogatnunk. Ha valaki egyszerűbb eszköztárat szeretne, mondjuk olyat, mint amit az XP-ben megszokott, akkor szerencsére mindenféle külső program nélkül csinálhat egy hasonlót az alábbi lépéseket követve:

 

1. Először a gyorselérési eszköztár bal felső sarokban lévő nyíljára kell kattintani, majd a megjelenítés a menüszalag alatt sorra. Így ez a sáv lentebb kerül, és majdnem egy hagyományos eszköztárat kapunk.

2. Adjunk hozzá új gombokat: a nyílra nyomva meghatározhatjuk, mi kerüljön bele az eszköztárba, így például visszavonás, törlés, átnevezés, stb...

3. Az egyéni gombok hozzáadásához (például kivágás, másolás, beillesztés) nagyítsuk ki a menüszalagot - klikkeljünk rá jobb gombbal -, majd szedjük ki a pipát a szalag ikonállapotúra kicsinyítése sor mellől.

4. Jobb gombot nyomva egy tetszőleges parancson, felvehetjük azt a gyorselérési eszköztárba, amely így meg is jelenik az új eszköztárunkban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.