Hirdetés

Idegesítő gyorsbillentyűtől szabadulhat meg a Chrome



|

Valószínűleg sokakkal babrált már ki a Backspace véletlen lenyomása.

Hirdetés

A számítógépes alkalmazások gyorsgombokkal való kezelése már régen kiment a divatból, pedig rendkívüli mértékben felgyorsíthatja a feladatok elvégzését. Természetesen nem minden gombot és kombinációt sikerült annak idején jól kiosztani, például a böngészők esetében de-facto standard, hogy a Backspace lenyomására visszatöltődik az előzőleg meglátogatott weboldal.

Hirdetés


Ez olyan esetekben lehet rendkívül bosszantó, mikor valamiféle munka során űrlapokon található beviteli mezőket töltünk ki: javítanánk egy elírást, de nem sikerül bekattintani a beviteli mezőbe, mire a Backspace lenyomására a beviteli mezőben lévő karakter törlése helyett visszatöltődik az előzőleg megnyitott lap. Ilyenkor elvesznek az űrlapba korábban beírt adatok, kezdhetjük elölről a kitöltését.


Az adatvesztés legfeljebb olyan bővítményekkel kerülhető el, amelyek miden leütés után automatikusan mentik az űrlapmezők tartalmát. Ilyen célra a Lazarus Form Recovery beépülőt ajánlanánk, ez többek közt a Chrome és a Firefox böngészőkhöz is elérhető.


Az eredeti témához visszatérve a Chrome fejlesztői csapata a fenti problémából fakadóan úgy döntött, hogy megszabadul a Backspace billentyű lapvisszatöltési funkciójától. A böngésző Canary változatában már letiltották a gyorsbillenytűt. Akinek hiányozna, az manuálisan visszakapcsolhatja az "chrome:flags" beállítólapon.


(Forrás: Engadget | Nyitókép: ElbridgeGerry)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.