Hirdetés

Így működnek majd az Android N frissítései



|

Sok előnye van az Android N új frissítési folyamatának, azonban emiatt kevesebb lesz a szabad tárhely.

Hirdetés

Az Android Nougat kiadásának az egyik nagy újdonsága az, hogy immáron zökkenőmentes frissítéseket ígér. Az xda-developers megnézte (az Android Open Source Project kódon keresztül), hogyan működik majd ez a Google Pixel és a Google Pixel XL készülékeken. 

Hirdetés

A zökkenőmentes frissítéseknek hála a rendszerfrissítések telepítése nem lesz időigényes folyamat, ugyanis a letöltés és a telepítés automatikusan, a háttérben zajlik majd. Amikor minden kész, elegendő elvégezni egy 1-2 perces újraindítást, és máris a legfrissebb rendszer tölt be. További pozitívum, hogy ha baj történik, az Android azonnal be tudja tölteni a korábbi rendszert. 

Azért, hogy mindez működjön, az Android két másolatot tárol el a fontos rendszerfájlokból (system, data, recovery, boot, cache, stb). Amikor egy frissítés letöltődik, akkor az egyik másolat lesz felülírva, majd a sor folytatódik a régebbivel egy-egy új frissítésnél. 

A felállás a Chromebookoknál már bizonyított és valóban nagyon kényelmes. A hátránya sajnos az, hogy némi plusz tárhelyet igényel, tehát kevesebb lesz a szabadon elérhető hely. 

Ez a jelenlegi 16 GB-os készülékek tulajdonosait nem érinti. Ha a jelenlegi okostelefonok frissülnek is Android N-re, akkor sem támogatják ezt a funkciót. Kizárólag a gyárilag Android N-nel érkező modellek képesek rá. A módosítások miatt viszont innentől kezdve csak 32, vagy inkább 64 GB-os kapacitásban érdemes gondolkozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.