Hirdetés

Itt az XP SP3



|

Már letölthető a Microsoft oldaláról.

Hirdetés

Ezelőtt csak a pár ezer tesztelő próbálhatta ki meghívásos alapon a hatéves operációs rendszer harmadik (és talán utolsó) szervizcsomagját, mától viszont le is tölthetjük a Microsoft oldalain. A cég szóvivője elmondta, hogy a Microsoft Download Centerről lehet majd letölteni a csomagot, de arra nem tudott válaszolni, hogy a Windows Update rendszerre mikor kerül majd fel. Az RC (release candidate) elnevezés hivatalossá tette, hogy többé nem bétáról van szó; a csomag végleges kiadása továbbra is 2008 első felére várható.

 

Az XP SP3 a Download Centeren elérhető változata 580 megabájtos; a Windows Update által való letöltéskor és telepítéskor ez a méret 70 megabájt lesz majd. A Microsoft szóvivője ugyanakkor megjegyezte, hogy csak azoknak javasolja a csomag kipróbálását, akik megfelelő felkészültséggel rendelkeznek egy kibocsátás előtti kód telepítésével kapcsolatban.

 

Az SP3 egyébként igen jó eredményeket mutatott a Devil Mountain legutóbbi tesztje során - többek között úgy 10 százalékot gyorsított a rendszer működésén -, így a Vista újabb riválist kapott, méghozzá a saját kiadójától. A Microsoft megpróbálja csökkenteni a kibocsátás jelentőségét - legutóbb például arra emlékeztette a felhasználókat, hogy "a valaha bemutatott Windows-rendszerek közül a Vista rendelkezik a legfejlettebb biztonsági és menedzsment-lehetőségekkel", és az XP SP3 kibocsátása kapcsán is szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a csomag "nem viszi át a Vista funkcionalitásának jelentősebb elemeit az XP-re".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.