Hirdetés

Jelentősen csökkent a Microsoft profitja



|

A gyenge PC-eladások miatt az elmúlt negyedév nyeresége 22 százalékkal csökkent Redmondban.

Hirdetés

A Microsoft kiadta a jelentését az első 2013-as pénzügyi negyedévéről. A vállalat nyeresége jelentősen, 22 százalékkal csökkent, köszönhetően a Windows-os PC-k eladásaiban bekövetkezett visszaesésnek. A világ legnagyobb szoftvercégének a profitja 5,74 milliárd dollárról 4,47 milliárdra esett.

 

Ugyanebben az időszakban az árbevétel 1,36 milliárd dollárral esett, ezt azonban a Windows 8 korrigálhatja. A jelen gazdasági helyzetben várható volt az átmeneti visszaesés, hiszen az emberek kevésbé szeretnek befektetni olyan termékbe, amely hamarosan elavultabbá válik a legfrissebbnél.

 

Nem vártak azonban ekkora visszaesést a Microsoft eladásaiban, amely 8 százalékkal csökkent, 16,01 milliárd dollárra. A Microsoft ügyvezetője, Steve Ballmer ugyanakkor a következőként vélekedik:

"A Windows 8 egy új kor kezdete a Microsoft számára. Az elmúlt évek befektetései most egybeérnek, és kivételes eszközök és szolgáltatások jövőjét teremtik meg, nagyszerű lehetőségekkel a vásárlóink, fejlesztőink és partnereink számára."


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.