Hirdetés

Kamerát kapott a Raspberry Pi



|

Az 5 megapixeles kiegészítő ugyanannyiba kerül, mint az A modell.

Hirdetés

Az ARM processzort és Linux operációs rendszert használó Raspberry Pi egy igen közkedvelt mini-PC, azonban vannak korlátai. A Raspberry Pi Foundation ezekkel tisztában van, most pedig megpróbált egyet kihúzni a listáról. Ezúttal egy igen érdekes kiegészítővel rukkoltak elő, amely nem más, mint egy, az apró géphez csatlakoztatható kamera.

A kivitelezés ugyanakkor meglehetősen érdekes, méghozzá azért, mert a kamera pont ugyanannyiba kerül, mint maga a PC. A B modell ára 35 euró, míg az A modellért 25 eurót kell fizetni, ugyanannyit, mint amennyit a most bemutatott kameráért. 

Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy nem volt könnyű feladata a fejlesztőknek akkor, amikor ilyen kicsiben kellett dolgozniuk, emellett pedig a képkezelő szenzorok ára sem túl alacsony. A Raspberry Pi 20 x 25 x 25 milliméteres méretekkel rendelkezik, az 5 megapixeles szenzor pedig mindösszesen 8 x 8 x 5 milliméternyi helyet foglal el. A megjelenés pontos ideje egyelőre ismeretlen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.