Hirdetés

Kétlépcsős hitelesítéssel újított a Dropbox



|

Hamarosan minden felhasználó számára elérhetővé válik a biztonsági funkció.

Hirdetés

Az utóbbi hónapok egyre komolyabb biztonságtechnikai kihívásaira válaszolva a Dropbox üzemeltetői hivatalosan is útjára indították a szolgáltatás opcionálisan igénybe vehető, kétlépcsős hitelesítési rendszerét. A megoldás nagy mértékben növeli a fiókok biztonságát, hiszen a bejelentkezéskor kért extra karaktersorozat miatt a behatolónak nem elég a felhasználói név / jelszó párost tudnia a célba vett fiókhoz való hozzáféréshez.


A kétlépcsős hitelesítés bekapcsolása esetén kettő lehetőségük van a felhasználóknak: egyrészt megadhatnak manuálisan egy hatjegyű kódot, vagy kérhetik annak minden egyes bejelentkezéskor való véletlenszerű generálását. Utóbbi esetében a Dropbox SMS-ben küldi el az éppen aktuális kódot, így ezt használva szó szerint ára van a biztonságnak.


A Settings → Account sign in → Two-step verification menüben aktiválható bejelentkezési metódus a felhasználók egy része számára már elérhető, a teljes felhasználói bázis „lefedése” az elkövetkező napok során esedékes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.