Hirdetés

Kihagyhatatlan ajánlat a Flash 11.4



|

Ezúttal hat súlyos hibát javított az Adobe, érdemes mihamarabb frissíteni a beépülőt.

Hirdetés

Tegnap délelőtt az Adobe hivatalosan is kiadta minden támogatott platformra a Flash Player legújabb verzióját, amely érdekességét részben az adja, hogy hibajavító változat létére megkapta a 11.4-es jelzést. A vállalat legutóbb egy héttel ezelőtt adott ki frissítést a lejátszóhoz, miután Androidon sikeresen letiltotta a beépülő friss telepítését (a mostani foltozás azon androidos készülékekre is megérkezik, amelyekre még installálva van a Flash).


A témához visszatérve az éppen aktuális Flash elméletileg hat darab kritikus sebezhetőséget javít: ebből négy távoli kódfuttatást lehetővé tevő memóriasérülés, az ötödik egy szintén távoli kódfuttatásra kihasználható integer túlcsordulás, míg az utolsó különféle domainek közti információszivárogtatásra alkalmazható.


A lehetőséget megragadva megemlítenénk, hogy a 11.3-as verzió kiadása (tehát június eleje) óta a Flash Windows Vista/7/8 alatt a felhasználók többségénél rendszeresen a Mozilla Firefox összeomlását idézi elő: a hibának egyértelműen a beépülő védett üzemmódjához van köze, hiszen azt manuálisan kikapcsolva újból stabillá válik a plugin. Nem ártana, ha az Adobe munkatársai szíveskednének végre megoldani a világszerte óvatos becsléssel is minimum százezreket érintő problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.