Hirdetés

Kipróbálható az új Messenger



|

Angol nyelven a Vista és Windows 7 felhasználói már tesztelhetik a megújult Live Essentials programcsomagot.

Hirdetés

A múlt hét végén a Microsoft elérhetővé tette az új (Wave 4) Live Essentials programcsomag első publikus bétaváltozatát, amelyet a Vista és a Windows 7 felhasználói angol, francia, holland, japán, portugál, egyszerűsített kínai és spanyol nyelven próbálhatnak ki.

 

 



A redmondi szoftvercég oldaláról letölthető szoftvercsomag a megújult Live Messenger azonnali üzenetküldő kliens mellett tartalmazza az új Fotótár (Photo Gallery), Mail, Movie Maker, Writer, Családbiztonság alkalmazásokat, valamint a Live Mesh képességeivel felvértezett Sync klienst és a böngészőkbe beépülő Bing Bar eszköztárat.

A béta állapotú szoftverek futtatásához a Microsoft tájékoztatása szerint Vista SP2 és Windows 7 vagy Windows Server 2008 SP2, Windows Server 2008 R2 operációs rendszer szükséges (a WPF fejlesztések miatt az XP nem támogatott). Valamint egy minimum 1,6 GHz-es processzorral, 1 GB belső memóriával rendelkező gép, amely képes 1024x576-os felbontásra. A Live Movie Maker, illetve a Fotótárt teszteléséhez e mellett egy DirectX 9 és Shadel Model 2 kezelésére képes videokártyára is szükségünk lesz.

 

 



A Wave 4 alkalmazásaival érkező fontosabb újdonságokat a fenti videó nagyjából összefoglalja, de e mellett nézzük alkalmazásonként, hogy mit érdemes kipróbálni a megújult programokban.

Live Messenger:

- A Social Highlights nézet a „kedvenc” személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat megjeleníti a lista elején.
- A felhasználó bármely webhelyet a Messengerbe illeszthet (például Facebook) és megoszthat csetelés közben barátaival.
- Automatikusan átvezethető a Messengerben végrehajtott állapotfrissítés a többi hálózatra, vagy fordítva.
- A kategóriák szerinti elérhetőséggel meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte, és kik azok, akik előtt ez rejtve marad.
- Nagy felbontású videochat
- Bing eredmények integrálása
- Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan egy videoüzenetet hagyhatunk számára.
- A felhasználók három, könnyen kezelhető adatvédelmi profil segítségével meghatározhatják, hogy melyek a nyilvános, illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.

 

 


 
Live Fotótár:

- A Photo Fuse segítségével a felhasználók kombinálhatják különböző fotók részeit, hogy egy tökéletes képet alkossanak meg
- Az új arcfelismeréssel egyszerűbb lesz az ismerősök között keresni
- Képjavítás egyetlen kattintással
- Egyszerűbb navigálás a szalaggal

Live Movie Maker:

- A felhasználók öt beépített témát alkalmazhatnak diavetítéseikre, illetve mozgóképeikre. A programban összesen 60 átmenet, 20 vizuális és 20 szöveg effektus, valamint 5 főcím és zenei hatás található meg.
- A videók HD minőségben (720p és 1080p) is publikálhatók lesznek, amit azonnal optikai lemezre is lehet írni a Windows DVD Maker közreműködésével
- Egyszerű publikálás a YouTube, a Facebook, a Flickr és a Windows Live Skydrive oldalaira

Live Mail:

- A kliens oldali levelező rendelkezni fog a Hotmail több újdonságával is. Így lehetővé válik az azonnali üzenetküldés a Live Mail felületén, a levelek párbeszédként való megjelenítése (az Outlook 2010-hez hasonlóan), valamint a Skydrive segítségével a felhasználói akár 10 gigabájtnyi fényképet is elküldhetnek egyetlen üzenetben (ami látszólag egy Skydrive oldal hivatkozás a küldését jelenti).
- A Naptár a beérkező üzenetek elhagyása nélkül is megtekinthető lesz

Live Writer:

- Bing Maps integráció

Live Sync:

- A szinkronizáció a számítógép kikapcsolásakor sem szakad meg, a gép kivár a leállással, míg a Sync elvégzi a dolgát
- A Live Mesh-hez hasonlóan az aktív gépekhez csatlakozhatnak majd a felhasználók a devices.live.com oldalon

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.