Hirdetés

Lehet, hogy a te bankod is sérülékeny Windowst használ



|

Sok bank még Windows Server 2003-at használ, ami persze már nem támogatott.

Hirdetés

Minden egyes tanulmány azt bizonyítja, hogy a cégek nem szeretik frissíteni a gépeiket. A Netcraft kutatása szerint még mindig 609 000 aktív szerver fut a Windows Server 2003-on. 

Hirdetés

A 12 éves operációs rendszer sajnálatos módon továbbra is rengeteg banknak és biztonsági cégnek nyújt hátteret. Annak ellenére, hogy július óta a Microsoft az ég világon semmilyen formában sem támogatja. 

Az érintett szerverek 175 millió weboldal működéséért felelnek, és a vizsgálat ötödét érintették. A gépek 55 százaléka Kínában és Amerikában található. 

24 000 gép tartozik az Alibaba alá, de sok bank is érintett, sőt, olyan biztonsági cégek is, mint az eScan vagy a Panda Security. 

A Windows Server 2003 veszélybe sodorja a vállalatokat, ugyanis a fizetésre használt kártyák iparágában a biztonsági szabványok előírják, hogy az operációs rendszer gyártója javítsa a sérülékenységeket. Ez többé nem állja meg a helyét, hiszen a Microsoft nem foglalkozik a nyugdíjazott OS-sel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.