Hirdetés

Máris hibajavítás a Vistához



|

A Microsoft előzetes biztonsági közle- ményében már a Vistáról is szó van.

Hirdetés

A Microsoft már korábban jelezte, hogy júniustól megváltoztatja az előzetes biztonsági közleményeinek felépítését és tartalmát annak érdekében, hogy a havi hibajavításokra minél hatékonyabban lehessen felkészülni. A cég az ügyfelei kéréseinek és észrevételeinek megfelelően alakította át a tájékoztatóját, amely mostantól átláthatóbban és részletesebben ad információkat a kedden megjelenő frissítésekről.

 

A Microsoft májusban hét biztonsági közleményt tett elérhetővé, míg ebben a hónapban a tervek szerint összesen hat közlemény válik majd elérhetővé. Ezek négy kritikus és számos "fontos" veszélyességi besorolású sebezhetőség megszüntetését segítik majd. A Microsoft kritikus veszélyességűnek azokat a sérülékenységeket jelöli meg, amelyek jogosulatlan távoli kódfuttatást tesznek lehetőévé, és amelyek hozzájárulhatnak férgek terjesztéséhez. Ilyen besorolással ellátott biztonsági résből összesen négy befoltozására kerül sor ebben a hónapban.

 

Az előzetes közlemény tanúsága szerint a kedden megjelenő hibajavítások elsősorban a Windows operációs rendszerek, valamint az Internet Explorer 7, a Windows Mail, az Outlook Express és a Visio alkalmazások esetében szüntetnek majd meg különböző sérülékenységeket. Fontos kiemelni, hogy a frissítések érinteni fogják a Windows Vista operációs rendszereket, hiszen az Internet Explorer 7 és a Windows Mail is kritikus veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

 

Érdekes megemlíteni, hogy a júniusban elérhetővé váló hat közleménnyel együtt ebben a félévben összesen 35 darab biztonsági frissítést tett elérhetővé a Microsoft. Ez a tavalyi év hasonló időszakához képest három közleménnyel jelent többet.

 

Forrás: Computerworld Online

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.