Hirdetés

Megjelent a DirectX 11-es Quantum Break



|

Óriási lehet a teljesítménybeli előrelépés a GeForce kártyákon.

Hirdetés

Csütörtökön elérhetővé vált a Max Payne-ről és az Alan Wake-ről ismert Remedy Entertainment legújabb játékának steames változata. A Quantum Break eredetileg idén áprilisban Xbox One és Windows 10 platformokon debütált, a számítógépes játékosok eddig csak a Windows Áruházban vásárolhatták meg, és feltétlenül DirectX 12-kompatibilis videokártyára volt szükségük a futtatásához.


Hirdetés


Sajnos a Quantum Break eredeti PC-s kiadása nyugodtan technikai katasztrófának titulálható, ugyanis az NVIDIA GeForce kártyákon a mai napig indokolatlanul rossz sebességgel fut, ráadásul a nem Pascal-architektúrás modellek esetében még a grafikus driver is rendszeresen összeomlik alatta. A most megjelent steames kiadás érdekessége, hogy DirectX 12 helyett DirectX 11 renderelőt használ. A Digital Foundry kiderítette, hogy mi a különbség a két kiadás közt.



Elsőként is érdemes tisztázni, hogy a grafikai minőség tekintetében teljes azonos a két kiadás, kizárólag a teljesítmény terén akadhatnak jelentős eltérések. A jelek szerint Radeon videokártyákon nincs említésre méltó különbség a Quantum Break régi és új verziója között, azonban az NVIDIA kártyák alatt már óriási lehet az előrelépés: a GTX 970-en olyan 33 százalékkal, míg a már Pascal chipes GTX 1060-on körülbelül 20 százalékkal magasabb a képkockasebesség.


Az eredmény megerősíti az eddigi tapasztalatokat: az NVIDIA GeForce kártyák jelenleg nem használhatóak ki hatékonyan a DirectX 12 API-val.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.