Hirdetés

Meglepően nagy siker a kalózböngésző



|

Hamarosan érkeznek a Mac OS X és Linux rendszereken futó verziók.

Hirdetés

Augusztus első felében a The Pirate Bay tizedik születésnapja alkalmából elérhetővé tette a Pirate Browser névre hallgató webböngészőjét, amely gyakorlatilag egy Tor klienssel felturbózott Firefox. A Tor Bundle csomagtól eltérően a szoftver célja nem a lehető leginkább anonim internetezés biztosítása, hanem a különböző országok internetes cenzúrájának kikerülése.

Hirdetés


A TorrentFreak közvetlenül a fájlmegosztó egyik illetékesétől származó értesülései szerint pénteken a Pirate Browser letöltéseinek száma átlépte az 550 ezret, amely állítólag alaposan meghaladta a fejlesztők várakozásait. Természetesen puszta letöltési értékről van szó, a szoftvert rendszeresen használók száma nem ismert, a többség feltehetően csak kíváncsiságból szedte le egy gyors kipróbálás erejéig.


Érdekes, hogy a böngésző kiadása után egy héttel a Tor-hálózatot használók száma az átlag 550 ezerről egészen 1,4 millióig emelkedett, ám a kettő közti összefüggés valószínűleg teljesen minimális: egyrészt a böngésző letöltési mennyisége még papíron is jóval alacsonyabb a Tor felhasználói számának növekedésénél, másrészt pedig olyan országokban – Argentína, Brazília, Egyesült Királyság, Hollandia – robbant igazán a rendszer, ahol legrosszabb esetben is csak elhanyagolhatónak mondható a netes cenzúra.


A The Pirate Bay tájékoztatása szerint a Pirate Browser hamarosan Mac OS X és Linux rendszerekre is elérhető lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.