Hirdetés

Megszabadul a Flash-től a Firefox



|

Augusztusban már blokkolja a nem alapvető Flash-tartalmakat a Firefox.

Hirdetés

A Mozilla úgy döntött, hogy ideje újabb szögeket verni a Flash koporsójába. Bár biztonsági okokból korábban már blokkolta a Flash-t, most a normál használatát is megszünteti az Adobe sokat kritizált pluginjának. 

Hirdetés

Augusztusban a Firefox új kiadása már blokkolja a nem alapvető fontosságú Flash-tartalmakat. 2017-ben pedig már alapértelmezésben ki lesz kapcsolva a Flash a böngészőben. 

A Mozilla a Flash kiiktatásától nem csak nagyobb biztonságot vár, de jobb felhasználói élményre is számít az üzemidőt és a teljesítményt is rontó Flash hiányától. 

A médialejátszást, a 3D-s grafikákat és a videochateket ma már a HTML5-höz hasonló webes szabványok kezelik. 

Miután az Apple, a Google és a Microsoft is lekapcsolja a Flash-t, így nem meglepő, hogy a böngészők is megválnak szép lassan az Adobe megoldásától. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.