Microsoft: jön a kétfaktoros hitelesítés



|

Az elkövetkező napokban minden felhasználónál élesedni fog a funkcionalitás.

Tegnap hivatalos blogjában a redmondi szoftvercég bejelentette, hogy az elkövetkező napok során mind a körülbelül 700 millió Microsoft-fióknál bekapcsolhatóvá fog válni a kétlépcsős hitelesítés. Az új védelmi vonalról először múlt hétfőn érkeztek pletykák.


A kétfaktoros hitelesítés nagy mértékben növeli a Microsoft-fiókok biztonságát, hiszen a regisztrált felhasználók bejelentkezési adatainak rossz kezekbe való kerülése esetén a bűnözők szinte biztosan nem lesznek képesek átvenni az uralmat a profil felett. A kérdéses adatokon felül belépéskor pluszban megadandó kódot a vállalat alapvetően SMS-ben küldi ki, de okostelefonnal – Windows Phone, iOS és Android platformok esetén – offline is legeneráltathatóak az extra azonosítók.


Természetesen a kétlépcsős hitelesítés használata teljesen opcionális lesz, ám elérhetővé válása után mindenképp érdemes felhúzni az extra védelmi vonalat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.