Hirdetés

Napi tipp: billentyűkombináció minden programhoz



|

Ha gyorsan szeretnénk alkalmazásainkat elindítani, megadhatunk hozzájuk billentyűkombinációkat.

Hirdetés

Ha gyorsan szeretnénk azokat az alkalmazásainkat elindítani, amelyeket gyakran használunk, több megoldás is szóba jöhet. Például Windows 7 alatt rögzíthetjük őket a tálcára. Ebben az esetben viszont az egérrel rá kell mennünk, ami ugyan nem nagy fáradtság, de akad ennél egyszerűbb megoldás is.

 

Megadhatunk ugyanis a programokhoz billentyűkombinációkat, amely kiváló alternatíva arra, hogy parancsikon helyett billentyűzetről indítsuk programjainkat.

1. Válasszuk ki a kívánt program parancsikonját, majd jobb egérgomb, Tulajdonságok.

2. Menjünk a Parancsikon fülre, és keressük meg a Billentyűparancs sort. Ezután kedvünk szerint adhatunk meg a program indításához billentyűkombinációkat, némi kikötéssel persze, hiszen a CTRL + I vagy az A + B nem fog működni. A kombinációnak CTRL-SHIFT-tel, vagy CTRL-ALT-tal, vagy ALT-SHIFT-tel kell kezdődnie. Így például ha a Wordhöz szeretnénk egyet, választhatjuk a CTRL-SHIFT-W-t.

3. Ezt követően egér nélkül is elindíthatjuk a választott alkalmazást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.