Hirdetés

Panda Internet Security 2015 teszt|

Megújult víruskereső-motorral, Wi-Fi-felügyelővel érkeznek a Panda 2015-ös biztonsági csomagjai, amelyek a zsaroló vírusok ellen is hatékonyan tudnak fellépni.

Hirdetés

Mindig is élen járt a felhőalapú, azaz közösségi intelligencia vírusvédelmi alkalmazásában a spanyol Panda Security. Friss csomagjukban az eddigieknél is hangsúlyosabb szerep hárul az online vírusadatbázisra, miközben a lokális szignatúrák számát csökkentették. Ennek hatására az Internet Security 2015 mindössze 280 MB-ot foglal le a merevlemezen, miközben a riválisok 400-500 MB-ot lazán összedobnak az installálás során.

Hirdetés


Előnye, hogy nem kell egy méretes víruslistát kezelni lokálisan, ami plusz terhet vesz le a merevlemezről; cserébe nagyobb hálózati adatforgalmat generál, ám ez a korlátlan vezetékes internetelérések mellett nem jelenthet problémát. Persze adódik a kérdés, hogy mi van akkor, ha egy gép csak ritkán merészkedik ki a netre? Ekkor sem kell aggódnunk, mivel a szükséges lokális mintákkal és a viselkedéselemzéssel az ismert vírusokat fülön csíphetjük. Nulladik napi támadások pedig ritkán érkeznek pendrive-ról.


Extrém védelem

A 2015-ös termékek újdonságainak listája nem túl hosszú, ám lényeges módosítások történtek a motorháztető alatt. Egyrészt mindegyik verzióba bekerült a Panda XMT (Extreme Malware Terminator) Smart Engineering megoldása, amely a marketingszöveg szerint több védelmi mechanizmus egyesítésével hatékonyabban lép fel a kártevőkkel szemben. Jelenléte érezhető, hiszen bevezetésével a Panda megtáltosodott a független víruslaborok tesztjein. Az AV-Test.org a védelem szempontjából az F-Secure, a G-Data, az ESET és például a Kaskersky megoldásával említi egy lapon a szoftvert, míg az AV-Comparatives novemberi jelentése árnyalja a képet, amely az elit mezőny végére helyezi a Pandát, ám összességében ez egyáltalán nem rossz eredmény.


A friss végpontvédelmekben megtalálhatjuk az újonnan bevezetett Wi-Fi-figyelőt is, amely egy nyílt hálózaton keresztül képes észlelni az illetéktelen behatolásokat. Megjelent az adatvédelmi pajzs, amellyel meghatározhatjuk, hogy a védett tartalmainkhoz mely programok férhetnek hozzá és milyen jogosultságokkal (legyen szó egy könyvtár- vagy kiterjesztésalapú beállításról). Így ha egy engedéllyel nem rendelkező folyamat szeretne például olvasni a dokumentumaink között, azonnal értesítést kapunk.


Csempés múzsa

Nem változott ellenben a felhasználói felület. Továbbra is erősen a Windows 8-hoz igazodik, azaz az egyes funkciókat csempéken keresztül érhetjük el, sőt a rendszerhez hasonlóan fogd és vidd módszerrel átrendezhetjük azokat, illetve a [Szerkesztés] gombra kattintva akár el is távolíthatjuk az egyes funkciókat, illetve újabbakat vehetünk fel. Van miből válogatni, a vírusvédelem mellett külön csempét kapott a tűzfal, a folyamatfigyelő, az adatvédelmi pajzs, a Wi-Fi-figyelő, a szülői felügyelet, az eszközmenedzser, a terméktámogatás, a licenckezelő, az alkalmazásvezérlő, USB-védelem, biztonsági mentés és böngészés, a backup eszköztár, a karbantartó és a virtuális billentyűzet. Nem rövid a lista, igényelné az egyszerűsítést, de legalább így felsorolhattuk a legfőbb funkciókat, amelyek természetesen kiadástól függően eltérnek. Az Internet Security esetén mindössze a rendszeroptimalizálóról, a jelszókezelőről, a multiplatform védelemről és a fájlmegsemmisítőről, a titkosítóról kell lemondanunk. Ha utóbbiak fontosak számunkra, akkor érdemes a Global Protectiont választani, vagy pedig a minden jósággal felvértezett Gold kiadást, minden más esetben jó választás lehet az Internet Security, főként ha kis erőforrás-igényű védelemre vágyunk.


Névjegy

– Ár: 13 990 Ft (év/gép), 16 490 Ft (év/3 gép)
– Forgalmazó: Panda Security
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 8


Adatok

– XMT, közösségiintelligencia-alapú vírusvédelem
– új Wi-Fi-monitor
– integrált személyi tűzfal, behatolásvédelemmel
– adatvédelmi pajzs
– részletesen paraméterezhető szülői felügyelet
– folyamatfigyelő és alkalmazásvezérlés
– többplatformos védelem (Windows, Mac és Android)


Előny:
jó víruskereső-motor, kis erőforrásigény
Hátrány: túlbonyolított UI, sok téves riasztás


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.