Hirdetés

Programboltok költöztek a Windows Store-ba



|

Az Intel és a Softonic is befészkelte saját üzletét a Microsoft áruházába.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban számos fejlesztő és kiadó adott hangot elégedetlenségének a Windows 8-cal együtt érkező Windows Store miatt, amely oka tipikusan az volt, hogy ezt az operációs rendszer ha nem is azonnali, de jövőbeli „lezárásának” előkészítő lépéseként vették. Az egyik legnagyobb hírverést kapott kritikus egyébiránt a Valve vezérigazgatója volt, ám a Steam tulajdonosaként Gabe Newell reakciója valószínűleg senkit sem ért komoly meglepetésként.


A Microsoft természetesen soha nem állította, hogy a Windows Phone-hoz hasonlóan le kívánná lakatolni a rendszerét, hiszen ezzel a lépéssel drámaian lecsökkentenék a Windows-ra telepíthető, vetélytársakkal szemben óriási versenyelőnyt jelentő programválasztékot.


Ettől függetlenül természetesen továbbra is sokan szkeptikusok a témával kapcsolatban, ám számukra is meglehetősen erőteljes jelzés lehet, hogy a napokban az Intel és a Softonic saját programboltjai is beköltöztek a Windows Store kínálatába, amely a Microsoft részéről történő engedélyezése ellentmondani látszik a korai félelmek megalapozottságának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.