Hirdetés

QR-kódot kaphat a Windows 10 kék halál képernyője



|

Az aktuális Insider Preview változatban már feltűnt a címke.

Hirdetés

Súlyos hibák esetén a Windows rendszerek "kék halál" képernyőkkel állnak le, jó eséllyel Olvasóink is találkoztak már a jelenséggel. A notórius képernyőn a Windows elhasalásával kapcsolatos technikai információk olvashatóak, ezek kiindulópontot jelentenek a hibaelhárításhoz.

Hirdetés


A jelek szerint a Microsoft most meg kívánja könnyíteni a kék halál okára fényt deríteni kívánók dolgát. Az éppen aktuális Windows 10 Insider Preview build 14316 változatban a kék halál képernyőkön már megjelenik egy hibaelhárításhoz alapvető információkat nyújtó weblap linkje, továbbá a link QR-kódos verziója. A kérdéses weblapon található információk köre jelenleg rendkívül limitált, remélhetően ez változni fog a jövőben.


Egyelőre úgy tűnik, hogy a Windows összeomlásának okától függetlenül az összes kék halál képernyőn ugyanaz a webes link és QR-kód jelenik meg. Hasznos volna, ha rögtön a konkrét hibakódokhoz kitalált támogatási weblapokra mutatnának a linkek.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.