Hirdetés

Radiotracker Platinum



|

Remekbe szabott MP3-kereső a Radiotracker: segítségével könnyedén szerezhetünk be legális zenéket.

Hirdetés

Hazánkban a többség a film- és szoftverletöltést érti warez alatt: a zeneletöltést, cserélgetést alig, azt inkább afféle „Isten ajándékaként” tartjuk számon, és szemrebbenés nélkül cserélgetjük, töltögetjük a legújabb albumokat. Tettünket azzal „legalizáljuk”, hogy ezek a hazai fizetésekhez képest igen drágák. Persze ebből az eszmefuttatásból kiindulva akár Ferrarit is lophatnánk, hiszen az is indokolatlanul drága – mégsem tesszük, mivel az elgondolás szerint a zeneletöltéssel nem okozunk kárt, az autólopással pedig igen.

 

radiotracker.jpg

 

Ebből persze az is következik, hogy megvennénk mi a zenéket, ha kevesebbet kérnének értük. Ha így van, akkor a Radiotracker kiváló lehetőség erre, ugyanis egyszeri minimális befektetéssel – a program megvásárlásával – annyi legális MP3 formátumú zenéhez juthatunk, amennyit csak tárolni tudunk. A törvényesség mellett a Radiotracker másik nagy előnye, hogy az általa letöltött fájlokban semmilyen másolásvédelem (DRM) nincs, így azokat szabadon másolhatjuk és hallgathatjuk bármilyen MP3-lejátszásra alkalmas eszközön.

 

radiotracker3.jpg

Magyar adók is szerepelnek az állomáskereső listáján


Webrádió ügyes állomáskeresővel

 

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a program titulusát, akkor a Radiotracker nem más, mint egy felturbózott, internetes rádiók hallgatására készült szoftver, amelyet egy remek keresővel és rögzítő üzemmóddal egészítettek ki.

Amennyiben zenéhez szeretnénk jutni, több opció is rendelkezésünkre áll. A legegyszerűbb az, ha a menü bal felső részén található szűrőt egyedivé hangoljuk, azaz kiválasztjuk, milyen zenei stílust kedvelünk, megadjuk, egyszerre hány ilyen jellegű adót kívánunk rögzíteni, majd rákattintunk a Start feliratú gombra – és mehet a buli, máris elkezdenek gyűlni a legális zenék. A dolognak csupán egyetlen buktatója lehet: ha túl magasra tesszük a mércét, és túl sok adó egyidejű letöltését szeretnénk, akkor előfordulhat, hogy kapcsolatunk nem bírja majd szusszal.

 

radiotracker2.jpg

A kívánságlistára a jelenleg éppen nem sugárzott számokat is felvehetjük


Várakozó üzemmód

 

A letöltés másik módja, ha a Wishlist (kívánságlista) feliratú gombra kattintunk, és itt teljesen egyedivé alakítjuk a letölteni kívánt zeneszámokat. A kívánságlista összeállításában segítségünkre szolgál az előre összeállított, tekintélyes méretű adatbázis, amelyben előadók és számcímek között keresgélhetünk. Módunkban áll, hogy a kiválasztott előadó egy-egy kiválasztott zeneszámát – vagy akár az összest is letöltsük. Amennyiben megtaláltuk kedvencünket, adjuk hozzá a listához, vagy ha nem jár sikerrel a keresés, manuálisan is hozzápakolhatjuk kívánságainkat a listához. Abban az esetben, ha nem találnánk valamit, és manuálisan kell hozzárendelnünk, ügyeljünk, hogy ne használjunk ékezeteket. Miután elkészültünk a listával, zárjuk be az ablakot, és térjünk vissza az előző képernyőre. Itt a bal oldalon az Autorip szekció alatt be kell kapcsolni a Hunting Wishlist (kívánságlista-vadászat) opciót. Ekkor a szoftver keresésbe kezd. A keresés eredménye nagyban függ a szerencsétől, ugyanis csak akkor tudja rögzíteni a keresett zenéket, ha valamelyik rádióállomáson éppen az a korong forog. Ebből adódóan akár percek alatt is végezhetünk, de az is előfordulhat, hogy napokig kell várnunk a kívánt zenére. A keresés eredményét az is befolyásolja, hogy a beállításoknál milyen bitrátát határoztunk meg: minél magasabb a kiválasztott érték, annál tovább tarthat a kutakodás.

 

 

Adatok

  • Több mint 15 000 webes rádióállomás adatait tartalmazza
  • Több mint 100 000 zeneszám közül válogathatunk
  • Egyszerű kezelés
  • Remek keresőrendszer
  • Olcsón juthatunk legális zenéhez
  • A letöltött zenékben nincs másolásvédelem
  • Vista alatti működés
  • Korlátozott képességű próbaverzió
  • Forgalmazó: RapidSolution Software AG
  • Ár: 29,90 EUR (kb. 7800 Ft)

 

 

Értékelés

Előny: minimális befektetés árán óriási mennyiségű legális zenéhez juthatunk

Hátrány: a keresés olykor napokig is eltarthat

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.