Hirdetés

Rólad készít fotókat a pornós app



|

500 dollárt kér a titokban lőtt fotókért egy androidos alkalmazás.

Hirdetés

Jobb alaposan megnézni, hogy legközelebb ki mit akar letölteni. Az Adult Player nevű androidos, pornós appról kiderült, hogy nagyon veszélyes

Hirdetés

A ZScaler biztonsági cég szerint az app titokban az előlapi kamerával fotókat készít rólunk, majd ezekért cserébe 500 dollárral zsarol meg, amit a PayPalen keresztül kellene kifizetni. 

Az Adult Player nem kapott helyet a Google Play Áruházban, így azokat támadja, akik külső forrásokból telepítették. 

A kártevő egyébként tovább rontja a helyzetet, ugyanis azt írja ki a kijelzőre, hogy a fájlokat titkosította, a felhasználót pedig tiltott pornográfia tárolásával vádolja. Újraindítás után is folyamatosan pénzt követel. 

A törléséhez csökkentett módban kell elindítani a készüléket, és törölni az appot. Legközelebb pedig meggondolni, mi és honnan lett letöltve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.