Hirdetés

Semmisítsd meg a Viber-üzeneteidet



|

A hazánkban is népszerű üzenetküldő segítségével önmegsemmisítő üzeneteket is küldhetünk az ismerőseinknek. Mutatjuk hogyan.

Hirdetés

A Snapchat többek között azért lett igazán népszerű üzenetküldő, mert a továbbított tartalmakat egyik fél sem tudta eltenni későbbre, a beszélgetések privát jellegűek maradtak, hiszen minden megsemmisült. Azóta egyre több üzenetküldő veszi át az önmegsemmisítő, biztonságos üzeneteket, és van ilyen funkciója a hazánkban népszerű Vibernek is. 

Hirdetés

A funkció segítségével olyan titkos üzeneteket küldhetünk az ismerőseinknek, amelyek elkülönített beszélgetésben lesznek továbbítva. Az app riasztást küld, ha bárki megpróbál képernyőképet készíteni a beszélgetésről, bár ezt elméletben tiltja is a program. Az elküldött üzeneteknek lejárati dátuma van, ezt mi magunk állíthatjuk be. Egy üzenet lejárhat másodperceken, órákon belül, vagy egy hét alatt. Hogyan lehet ilyet küldeni? Mutatjuk. 

Ahhoz, hogy önmegsemmisítő üzeneteket küldhess a Viberen, fontos, hogy neked és a fogadó félnek is a legfrissebb alkalmazás legyen fent az okostelefonján. Ha valaki elavult verziót használ, akkor a Viber egy figyelmeztetésben közli, hogy nem lehetséges effajta üzenetet küldeni - de normál üzenetben bárkit megkérhetsz, hogy frissítse az appot. 

Az első lépés, hogy nyomj a jobb alsó sarokban található új üzenet gombra. A megjelenő ablakban felül lesz egy [új titkos csevegés] sor, erre kell ráböknöd. Ezután válaszd ki a névjegyeket, akiket szeretnél bevonni a beszélgetésbe. Természetesen egy embert is elég kijelölnöd. Ha ez megvolt, nyomj a jobb felső sarokban lévő pipára. 

Ezután betöltődik az új beszélgetés, amelyben a gépelést egyből elkezdheted. Ha nem állítasz be időzítőt a megsemmisítéshez, akkor a Viber ezt megteszi automatikusan. Alapértelmezésben az időzítő egy perces, illetve mindegy, hogy ki készít képernyőképet, a Viber a beszélgetés közben figyelmeztet majd erre téged. 

Az egyéni időzítő beállításához nyomj az üzenetírás melleti kis szürke órára: 1, 5, 10 és 30 másodperc mellett 1, 5, 10, 30 percet, 1, 3, 5, 12 órát, 1 és 3 napot, valamint 1 hetet választhatsz. Ki is kapcsolhatod a funkciót, ha nem akarod eltüntetni az üzenetet. A változtatáskor a címzett mindig értesítést kap, hogy milyen hamar tűnnek el az üzenetek. Természetesen képet, matricát, emojit, videót ugyanúgy küldhetsz a titkosított csevegések során is. 

A titkosítás tényét jelzi a lakat a chatlistában, illetve a beszélgetés színe is eltérő. Szükség esetén el is rejtheted az ilyen beszélgetéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.