Hirdetés

Szalag eszköztár lesz a Windows 8 intézőben



|

Az Office 2007-ben debütált megoldás már alaptartozék lesz a Windowsban.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a fájl másolás megújul és több információt közöl majd a felhasználóval a Windows 8-ban. Most újabb részletek jelentek meg a következő Windowsról a Building Windows 8 blog. Alex Simons végigvezeti az olvasókat az Intéző újdonságain, melyek közül az új szalagos eszköztár (Ribbon interface) a leginkább figyelemre méltó.

 

 

Nem lehetett nem észrevenni az utóbbi 5 évben, hogy az Office 2007-ben bemutatott szalagos eszköztár itt is- ott is megjelent a Microsoft szoftverekben, markánsan megosztva a felhasználókat. Aki szereti az új megoldást, az azzal érvel, hogy az intuitív felület a gyakran használt funkciók mellett eltemetett dolgokat is megmutat, aki pedig ki nem állhatja, az felhánytorgatja szokatlanságát és nagy méretét. A Microsoft Ribbon ellenzőinek rossz hír, hogy az alaptartozék szalagos eszköztár nem lesz kikapcsolható, nem válthatunk vissza klasszikus felületre.

 

(Aki történetesen Office 2007-et használ, az itt olvashat arról, miként lehet a szalagot eltüntetni és a régi menüt visszaállítani.)

 

Nem látjuk át teljesen, hogy az első platformok között is egységes architektúrájú Windows 8 - mely táblagépeken és telefonokon is fut majd - alapprogramja, az Intéző miért kényszeríti a felhasználóra ezt a klasszikus PC-s, egeret igénylő interfészt, de a megjelenésig még úgyis elég sok build van hátra. Ha minden kötél szakad, akkor legrosszabb esetben válthatunk Total Commanderre vagy FreeCommanderre, Far Managerre, sőt akár még a desktop Linux felhasználók tábora is gazdagodhat ribbon-allergiás menekülőkkel. Meglátjuk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.