Hirdetés

Törd a Vistát, ne siránkozz!



|

A Microsoft új taktikája az, hogy elébe megy a biztonsági kritikáknak

Hirdetés

A rengeteg bírálat után a Microsoft új taktikába kezdett a szakértők meggyőzésére: felszólította őket, hogy maguk is vegyenek részt a készülő új rendszer fejlesztésében.

A napokban mintegy 3000 híres biztonsági szakember, leginkább közismert hacker kapott lehetőséget a Vista biztonsági tesztelésére. Mi több, Andrew Cushman, a Microsoft biztonságért felelős egyik igazgatója személyesen részt vett és előadást is tartott a Las Vegasban zajlott Black Hat számítógép-biztonságtechnikai konferencián, egy olyan rendezvényen, amin korábban a Microsoft nem számíthatott túl népszerű fogadtatásra.

A biztonságtechnikai szakemberek számára meghirdetett Vista-tesztelési program egyértelműen egyvalamire koncentrál: a résztvevők próbáljanak meg minél több biztonsági rést felfedezni, minél több alkalmazást feltörni, anélkül, hogy emiatt jogi következményekre számíthatnának. Persze csak akkor, ha meglátásaikat és tapasztalataikat először a Microsofttal közlik.

Bata László






Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.