Hirdetés

Újdonságok a Visual DataFlextől



|

Árengedmény év végéig.

Hirdetés

Nagy előnye, hogy a fej­lesz­tés a kétféle megjelenési formára egységes. A rend­szerbe épített adatelem-szótár használata biztosítja az adatbázis kon­zisz­ten­ciájának egyszerű meg­tar­tását. Nem kell külön gondoskodni a windowsos és webes fe­lü­let­re az ellenőrzési szempontok meg­tartásáról, ezeket egy helyen lehet és kell kezelni. A fej­lesz­tést varázslók segítik, de a generált kód sza­badon változtatható. Grafikusan rendelkezésre áll az összes objektum teljes tu­laj­don­ság halmaza, és egy egy­szerű paraméter-kezeléssel szabályozható az objektumok működése. Tetszőlegesen készíthetők újabb osz­tályok, alosztályok, az el­ké­szí­tett új eszközök az alapkészletbe integrálhatók.

 

 

dataflex1.jpg
A Data Access Worldwide kialakította a kü­lönböző típusú adatbázisokhoz történő kap­csolódás esz­kö­ze­it (connectivity kit). Ez­ biztosítja, hogy ugyan­az az al­kal­ma­zás mindenféle módosítás nélkül kü­lön­­bö­ző adatbázis-környezetben futtatható. A fejlesztéshez nem kell feltétlenül meg­vá­sá­rol­ni a sokszor drága adatbázis-kör­nyezetet, hanem csak a futtatáshoz kell használni az adatbázishoz va­ló kap­cso­ló­dást biztosító eszközt. A Visual DataFlex 12.1 Studio license-e 3 felhasználós for­má­ban biztosítja az MSSQL, IBM DB2, Per­va­si­ve.SQL, ODBC driverhez való kapcsolódás le­he­tő­sé­gét tesztelés és házi használat cél­jából. Így egyetlen re­gisztrációval rendelkezésre áll mind a 4 eszközhöz való kapcsolódás joga és le­he­tősége.

A Visual DataFlex 12.1 része, szintén tesztelési céllal, a web-application server, amely a web-es al­kal­ma­zások kipróbálását teszi lehetővé. Web-es alkalmazásként lehetőség van mind dinamikus html (asp-k) ol­da­lak szerkesztésére, mind web-service-k alkalmazására is.

A Visual DataFlex legújabb verziója a VDF 12.1.

 

Visual DataFlex 12.1 a fejlesztőket új eszközökkel és lehetőségekkel támogatja kulturált megjelenésű Win­dows alkalmazások készítéséhez, az alkalmazások új platformokon történő futtatásához, és gyor­sab­ban, könnyebben telepíthetők az alkalmazások, mint bármikor korábban.

 

Áttekinthető menüket és eszköztárakat szolgáltat a Windows alkalmazásokban

 

Visual DataFlex 12.1 figyelemre méltó kiterjesztéseket épített be, amelyek a fejlesztők szá­má­ra le­he­tő­vé teszik, hogy az új vagy a már meglévő alkalmazásaikat kibővítsék, ellássák a pillanatnyilag leg­fej­lettebb menükkel, eszköztárakkal és állapotsorral. Visual DataFlex 12.0 a Codejock Software cég vi­zuális vezérlő eszközei új felületet hoztak a Studioba; most, a 12.1-ben ugyan­azo­kat a típusú vizuális fe­lületeket tudja szerkeszteni és telepíteni az alkalmazásaiban.

 

A Visual DataFlex 12.1 a Codejock Software-nek a nagyon rugalmas Command Bars ActiveX ve­zér­lő­jét használja az igényes menük és eszköztárak kialakításához. Az új Visual DataFlex menü és esz­köz­tár osztályok a CommandBar vezérlőbe kerültek integrálásra, és a 12.1 Studioban a me­nü/­esz­köz­tár tervezővel tudja alkalmazni a kívánt megjelenés kialakításához. A beépített Codejock ActiveX ve­zérlő minden további költség nélkül telepíthető a Vi­su­al DataFlex Windows al­kal­ma­zá­sok­kal.

 

A Studio 12.1 menü és eszköztár fejlesztései tartalmazzák a következőket:

 

dataflex2.jpg

  • Codejock Xtreme Commandbar - a Commandbar tartalmazza a me­nüsort, eszköztárakat és a he­lyi menüket

A menürendszer alapjául a Codejock Software-nek az Xtreme Commandbars-ja szolgál. Ezek a COM osztályok a Visual DataFlex Import AxtiveX funk­ci­ó­­jával kerültek beépítésre. To­váb­­bi információkért, a kom­po­nen­­sek teljes választékának meg­te­­kintéséhez látogasson el a www.codejock.com oldalra.

 

  • Új Visual DataFlex Osztályok - a osztályok további rétegei befedik az importált Codejock Com osztályokat, ismert felületet nyújtanak, amit könnyű használni és ami­vel könnyű kon­ver­tálni a meglévő alkalmazások menüit.

 

A Visual DataFlex-szel együtt a felhasználó kap egy web oldal szerkesztő eszközt is: az Electos 3-at bemutató és teszt jelleggel. Ezzel lehetőség van tetszőleges web-oldal szerkesztésre, de oly módon, hogy a web-oldal elemeit adat­bázisban tárolja és onnan történik run-time a html oldal szerkesztése. Ez­által, ha a web-oldal tar­tal­mát vagy megjelenését módosítani szeretné, akkor csak az adat­bá­zis tartalmát kell módosítania, ehhez pe­dig nem kell az általános felhasználók számára idegen html nyelv szabályait ismerni és alkalmazni. Per­cek alatt létre tud hozni új web-oldalt, ame­lyet gyakorlatilag azonnal közzé tud tenni. A Studioval együtt szállított web-app­li­ca­tion server, természetesen kor­lá­to­zott formában, lehetővé is teszi ezt.

 

A Visual DataFlex license szabályzatában megjelent a „personal edition” forma, amellyel tel­je­sen in­gye­ne­sen házi alkalmazásokat fejleszthet és használhat. Feltétel, hogy az így fejlesztett al­kal­mazás kereskedelmi forgalomba nem hozható. A már meglévő personal edi­tion license könnyen kon­vertálható teljes értékű license-re; a meglévő fejlesztések a re­gisz­trá­ció érvényesítése után az új for­mában használhatók.

 

Minden fejlesztési helyre külön Stúdiót kell vásárolni, az alkalmazások futtatásához minden gép­re kü­lön futtató license kell. A connectivity kit-et is minden munkahelyre meg kell vá­sá­rol­ni.

 

Éves előfizetési díj fejében technikai támogatás vehető igénybe, valamint az adott évben meg­je­lenő új vál­tozat ingyenes.

 

Árak és további részletes információk a www.vdf.hu web-oldalon találhatók, a nextsw@nextsw.hu –ra küldött e-mail-lel vagy a 208-46-43-as telefonszámon személyesen kérhetők.

 

Ne szalassza el: 2007.12.31-ig 20% kedvezmény az új fejlesztői rendszerekre!

 

Töltse le tőlünk a próbaváltozatot!>>>

(x)

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.