Hirdetés

UpdateStar 2.5



|

Egy gépen rengeteg program lehet telepítve. De vajon frissek-e? E program képes megtalálni a frissítéseket.

Hirdetés

Szinte minden esetben az új verzió megjelenése új funkciókat, javításokat jelent. Ezért a szoftvergyártók is ajánlják a legutóbbi kiadásra való frissítést. A legtöbb otthoni számítógépen ez nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen az ismertebb programokból legalább félszáz is telepítve lehet. Egyesével megnézni a szerzők honlapjait rémálomnak tűnik. Talán egyszerűbb feliratkozni egy olyan weboldalra, ahol a frissítéseket számon tartják, de kinek van kedve naponta azt lesni, melyik programból jött ki új verzió? Ekkor jöhet jól az UpdateStar! Gondoskodik mindenről, amire szükségünk lehet: megkeresi a programokat, azok verziószámait és végül felkínálja a letöltést, esetenként a fizetést. Kell ennél jobb és kényelmesebb megoldás?

 

 


us_updatestar_.png


 

 

A verziók felfedezése

A program külseje már a mai időket idézi: az Office 2007-hez hasonló külső ebben az esetben jól kezelhető, könnyen átlátható. A kiinduló lapon minden fontosabb összegzést megtalálunk a telepített programoktól kezdve azok verziószámain át a legfrissebb hírekig. A keresést egy gombnyomásra elindíthatjuk, és máris láthatjuk a szomorú tényt: el vagyunk maradva jó pár frissítéssel. Azért ne legyünk teljesen magunk alatt, mert itt még csak az aktuális verziószámokat láthatjuk, amit egy központi adatbázisból kérdez le a program. A pontosabb adatokért válasszunk egyet a listából, és máris a következő lapon találjuk magunkat, ahol az összes részlet kiderül. Különböző ikonok segítenek a frissítés fontosságának megállapításában. Persze a program készítői sem mindentudóak, ezért biztosan akad majd pár ismeretlen állapotú alkalmazás. Egy kattintással máris elérhetjük az UpdateStar weboldalát, ahonnan – ha szerencsénk van – letölthetjük a friss verziót. Ha mégsem találnánk, akkor közvetlen elérhetőséget is adhatunk, és legközelebb már egy kattintással elérheti az utánunk ide látogató. Beállíthatunk listára szűrést is, ha nem mindent szeretnénk ömlesztve látni.

 

 

us_list_.png

Egy összesítő listában tekinthetjük meg a végeredményt és fűzhetünk hozzá megjegyzést

 

 

Hasznos apróságok

Sok olyan funkció került a programba, amelyek kellemes meglepetésként érhetik a felhasználót. Egyik a beépített programeltávolító, amely képes a helyreállításra vagy módosításra is, ha a telepített alkalmazás ezt megengedi. Egy másik kényelmi funkció, amit külön be kell kapcsolnunk: a vásárlás. Egy kattintással egyből kifizethetjük a telepített program frissebb verzióját közvetlenül a forgalmazó oldalán. Értékelhetjük az alkalmazásokat, ezzel jelezve másoknak, hogy mennyire használható vagy érdekes szoftverrel van dolgunk. A programokhoz kapunk egy feljegyzés lapot, ahol megjegyzést fűzhetünk a frissítésekhez, például emlékeztethetjük magunkat egy későbbi visszatérés során. Egy külön oldalon előre megadott sablonok alapján is kereshetünk szoftvereket, segítségül a program mellé kapunk hármat is: a böngészőkhöz, a lejátszókhoz és egyet a Windows kellékekhez valót. Újabb csomagokat is letölthetünk az UpdateStar honlapjáról, sajnos készítésre nem enged lehetőséget a program.

 

Az UpdateStar ingyenes (Free) és fizetős (Premium) verzióban is elérhető. Utóbbi lehetővé teszi saját priorizált frissítési listák készítését és exportálását, valamint a frissítések keresésének időzítését is.

 

 

us_programlist_.png

Előre elkészített sablonok alapján is kereshetünk frissítéseket

 

 

A szoftver erősen fejlesztés alatt van, ezért még ne bízzunk meg vakon a végeredményben. Egyes verziószámok valósak, de a letöltőoldalra jutva nem mindig kapjuk meg a közvetlen hivatkozást. Ez némi bosszúságra ad okot, de az adatbázis később valószínűleg frissülni és bővülni fog. Addig viszont érdemes a verziószámok alapján megkeresni a frissebb kiadásokat, és ha nem is a programból, de a szoftvergyártók oldalairól letölthetjük azokat.

 

 

Adatok

  • Több mint százezer szoftver ismerete
  • Központi adatbázis
  • Egykattintásos verziókeresés
  • Közvetlen vásárlási hivatkozás
  • Előre elkészített verziósablonok
  • Beépített eltávolító alkalmazás
  • Nagyobb tudású, fizetős Premium kiadásban is elérhető
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: UpdateStar GmbH
  • Ár: ingyenes/30 USD (Free/Premium változat)

 

 

Értékelés

Előny: egy kattintással kideríthetjük, melyik programunk elavult

Hátrány: a központi adatbázis néha pontatlan, közvetlen letöltési lehetőség nincs

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.