Hirdetés

USB meghajtóról is fut majd a Windows 8



|

A távolról dolgozók így biztonságos rendszerről végezhetik munkájukat otthonról is.

Hirdetés

A Windows XP csak trükközéssel volt futtatható USB meghajtóról, de a Windows 8 már hivatalosan is lehetőséget ad arra, hogy a rendszergazdák hordozható Windows környezetet készítsenek egy USB meghajtóra.

 

A Windows To Go névre hallgató szolgáltatás olyan vállalatok számára készült, akik átfogóan és teljes mélységig szeretnék kontrollálni a távolról dolgozó kollégák munkakörnyezetét. Nagyon sok biztonsági problémát vet ugyanis fel az otthoni számítógép használata, melyet nem tarthat teljes ellenőrzése alatt a vállalati rendszergazda, nem gondoskodhat a rendszer biztonságáról, kártevőmentességéről sem. Ha azonban USB kulcsról indul a teljes munkakörnyezet, akkor mindez zökkenőmentesen biztosított és egységesen menedzselhető.

 

 

Egyelőre nem ismert, hogy mikor indul a Windows To Go és hogy vajon magánszemélyek is igénybe vehetik, vagy csak nagyvállalati ügyfelek privilégiuma lesz. A BUILD konferencián elhangzottak alapján 50 dolláros darabárról lehetett hallani.

 

Egyelőre nem adott ki a Microsoft további információkat, illetve a BUILD konferencián még ma sor kerül a To Go szolgáltatás illetékesei, Arvind Padole és Steve Silverberg előadására. Péntekre már fel fog kerülni az előadás a Microsoft Channel 9 weboldalára, ahol bárki megtekintheti azt.

 

A Windows To Go szabadon hordozható architektúrát kíván, vagyis ez esetben kénytelen lesz szakítani a cég szokásos politikájával, ezúttal nem kötheti fixen a hardverhez az adott Windows licenc használatát. Kíváncsian várjuk, hogy ez milyen jogi és technikai kérdéseket vet fel és a szoftveróriás milyen megoldást választott az ellentétes irányú követelmények áthidalására.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.