Vedd kölcsön a Google Street View kameráját



|

A Google olyan helyeket is fel akar fedezni, ahová az autók nem juthatnak el.

A Google a kalandorok felkutatásába kezdett, ugyanis azokat a helyeket is fel akarják térképzeni, ahová autóval nem lehet eljutni. Ilyenek lehetnek az esőerdők, a szurdokos területek, a szigetcsoportok és a lávamezők is, többek között. A webóriás most harmadik feleket keres ahhoz, hogy a Street View Trekker háton viselhető kamerával felfedezzék a világot. 

A Google elsőként a Hawaii Visitors and Convention Bureau-val állapodott meg, így a hawaii, leglátványosabb szigetfotókra már biztosan számíthatunk. A térképért felelős vezetők azt remélik, hogy az új tartalmaknak hála mindent felfedezhetünk otthonról is, és olyan félreeső helyeket is megnézhetünk, ahová talán soha nem mennénk el. 

 

 

A webóriás azért döntött a harmadik felek bevonása mellett, hogy felgyorsítsa a világ digitalizálását. A Trekker hátizsák egyébként egy 15 lencséből álló kamerarendszer, amely folyamatosan, 360 fokban készíti a panorámaképeket a viselője feje fölött. 

A Csomolungma mellett a Google Street View már meghódította a Nagy-korallzátonyt a víz alatt, Amazónia félreeső területekeit, az Északi-sarkot, a Déli-sarkot, de még Fukushima atomkatasztrófájának a helyszínét is látta. 

A Trekket pilot programra bármilyen turizmussal foglalkozó szervezet, non-profit- vagy kormányszervezet, egyetem, kutatócsoport vagy kalandor jelentkezhet

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.