Hirdetés

Elrejti az ismeretlenek elől az IP-címünket a Skype



|

Elsősorban az online zaklatók miatt volt szükség a lépésre.

Hirdetés

A Microsoft tulajdonában lévő Skype nemrég lehetővé tette a felhasználók számára az IP-címük elrejtését a kontaktlistájukon nem szereplő személyek elől, most pedig a számítógépes és mobilos klienseinek legfrissebb változataiban alapértelmezetten aktívvá vált az opció.

Hirdetés


A változtatásról hírt adó blogbejegyzés címéből egyértelműen kiderül, hogy a Skype elsősorban a gamer felhasználóinak védelme érdekében lépett. Sajnos nem szokatlan, hogy a különböző ismertebb személyek játékstreameléseit, vagy éppen egyéb műsorait túlterheléses (DDoS) támadásokkal szakítják meg a rosszakaróik, bár ez elsősorban a Twitch-en nagy divat.


Ettől függetlenül persze az összes felhasználó számára jól jöhet a netkapcsolatuk IP-címének elrejtése: a támadó szándékú felhasználók hoppon maradnak, a nem támadó felhasználók számára pedig eddig is édes mindegy volt a chatpartner címe.


(Forrás: PCMag | Nyitókép: Joe Shlabotnik)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.