Hirdetés

Véletlenül nyilvános lett a Vine forráskódja



|

A felfedező bejelentésére 5 perc alatt reagált a Twitter, később pedig 10 080 dolláros díjazást fizetett.

Hirdetés

Apró, de annál komolyabb figyelmetlenség miatt a Vine forráskódja véletlenül elérhető volt online, gyakorlatilag bárki számára. 

Hirdetés

A Vine a Twitter videós szolgáltatása, amelyen 6 másodperces anyagokat lehet megosztani. A forráskódot pedig általában a lehető legnagyobb titokban őrzik, mivel arra vonatkozóan tartalmaz információkat, hogyan működik egy app. Az, hogy nyilvánosságra került, nagy biztonsági kockázatot jelent. 

Egy biztonsági szakértő, aki az avicoder nevet használja, egy blogbejegyzést tett közzé a felfedezéséről. Azt állítja, hogy egy aldomaint talált a Vine weboldalán, ami elvezette őt a teljes forráskódhoz - ami letölthető volt. 

A felfedezését aztán jelentette a Twitternek, ami 5 percen belül eltávolította a tartalmakat. Később díjazásként 10 080 dollárt fizetett a vadászatért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.