Hirdetés

Verbatim: hardveres védelem adatlopás ellen



|

Védi a meghajtón tárolt adatokat a Secure ‘n' Go Small Business Security Pack és ellenőriz más külső meghajtókat is.

Hirdetés

Új biztonsági csomagot fejlesztett ki a Verbatim kisvállalkozások számára. A Secure ‘n’ Go Small Business Security Pack alapvetően egy hardveres titkosítással dolgozó meghajtó, emellett végpontvédelmi szoftvert is tartalmaz. A Verbatim az állandó rendszergazdával nem rendelkező, bizalmas adatokat kezelő kis cégek és szakemberek, például jogászok, orvosok, mérnökök, könyvelők, adótanácsadók számára ajánlja védelmi megoldását.


A Security Pack 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os változatban kapható. A hardveres titkosítás AES rendszerű, 256 bites, a jelszóhasználat pedig kötelező. Az eszközbe épített végpontvédelmi rendszer csak az előzetesen engedélyezett tárolóeszközök használata esetén teszi lehetővé a számítógépen tárolt adatokhoz való hozzáférést, illetve adatok másolását. Ez megóvja a céget az adatlopástól és az adatok kiszivárogtatásától, illetve védelmet nyújt a cég számítógépeihez csatlakoztatott, nem engedélyezett hordozható eszközök (pendrive, MP3-lejátszó, iPod, digitális fényképezőgép) veszélyeivel szemben.

 

 

 

A végpont-védelmi szoftverben az alapértelmezett beállítás szerint a vállalati számítógépes hálózat összes felhasználója kizárólag biztonsági USB meghajtókat csatlakoztathat. A megfelelő munkakörben dolgozó felhasználó, a Small Business Security Pack kezelője engedélyezheti az egyes eszközök hozzáférését és kívánság szerint változtathat a beállításokon. A szoftver naplózza a hordozható eszközök fájlforgalmát, lehetővé téve, hogy a cég figyelemmel követhesse, ki milyen adatokhoz fért hozzá. Email értesítést küld, ha egy védett számítógéphez jogosulatlan eszközt próbálnak csatlakoztatni. Hálózat hiányában is ugyanúgy működnek a rendszer korlátozó funkciói.

 

Hazai ár és az itthoni megjelenés időpontja egyelőre nem ismert. Cikkünket a ComputerWorld online-tól vettük át.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.