Hirdetés

Veszed, viszed: Ashampoo Music Studio 2013



|

A PC World magazin ajándék szoftvere a hang rögzítésétől kezdve az alapvető szerkesztésen át egészen a zenei CD írásáig minden részterületet lefed.

Hirdetés

Igazi zenei mindenes az Ashampoo szoftvere, mondhatni ezermester, ám ha az egyes funkciókat nézzük, akkor bizony majd minden megoldása rendelkezik egy sokkal jobb, ingyenes riválissal. Vagyis ha egy sokoldalú hangszerkesztőre, konvertálóra, hangrögzítőre, multimédia-menedzsment-eszközre vágyunk, akkor jobb, ha mással próbálunk szerencsét, ám ha csupán egy alapvető konvertálót, CD-rippelőt, borítótervezőt, zenekezelőt és -szerkesztőt akarunk, akkor bátran tegyünk próbát a Music Studióval, főként mivel a PC World májusi lapszámának olvasóinak ingyen jár a Sticky Passworld jelszómenedzserrel egyetemben.

 



A program felhasználói felülete letisztult, jól áttekinthető, sőt magyarul is tud, kezelése senkinek sem jelenthet problémát. A kezdőképernyőn találjuk a fő funkciókat: a rippelést, a CD-írást, a fájlok megfelelő átnevezésében segítő szervezést, a szerkesztést (azon belül is a metaadat- és hangszerkesztőt, a konvertálót, a normalizálót), a hangfelvevőt, a borítószerkesztőt, valamint a hangzatos címkeverőt és a Video-2-Music funkciót.

Előbbivel a betöltött zeneszámokat egyesíthetjük úgy, hogy a számok között a szoftver átmenetet képez, utóbbival pedig videóinkból lophatjuk ki a hangsávot, ami gyorstesztünk alapján csak WMV fájlok esetén működik, miközben a felhasználók jellemzően más kodeket alkalmaznak. Ez például egy komoly hiányosság, mint ahogy az exportálásnál sem kényeztet el minket a program, hiszen MP3-ba nem menthetünk, csak WMA, OGG és WAV formátumokba. Ha megvásároljuk a program fejlettebb verzióját, akkor az MP3-mentést megkapjuk, ám ha ezt tudjuk mellőzni, akkor ne adjunk érte pénzt, hiszen más lényegi különbség nincs a két kiadás között.

 



Ráadásul a fejlettebb, Music Studio 4-variáns is ugyanazzal a hangszerkesztővel rendelkezik, mint amit teljes verziónk megkapott. Tehát e téren sem várhatunk fejlődést magazinunk ajándékához képest, pedig a megoldás meglehetősen egyszerű: csak egy hangsávval rendelkezik, valamint az átmenetek és összemixelések kezelése mellett más hangszerkesztő funkciót nem kapunk. Az ingyenes Audacity e téren sokkal jobb választás. Szerettük ellenben a program szervező funkcióját, ami remek hatékonysággal dolgozik, valamint a sok funkciót, ami miatt véleményünk szerint CD-író, rippelő és borítószerkesztő alkalmazásként a Music Studio megállja a helyét.

Adatok:



- FLAC, MP3, OGG, WAV és WMA formátumtámogatás
- WMA, OGG és WAV export
- beépített CD-rippelő és -író modul
- borítókészítő
- hangrögzítő és -szerkesztő
- audiokonvertálás és normalizálás
- metaadat-szerkesztő
- Mixer zeneegyesítés (címkeverő)
- videóból hang kimentése (Video-2-Music)
- XP/Vista/Win7/8-támogatás
- minimális rendszerkövetelmény: 2,4 GHz-es CPU, 1024 MB RAM

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.