Hirdetés

[FRISSÍTVE] Volt alkalmazottját perli az Opera



|

A norvégok szerint az úriember üzleti titkokat adott át a Mozillának.

Hirdetés

Kissé nonszensznek tűnő pert indított a mobilos böngészőpiacon erős norvég Opera Software, ugyanis a cég szerint egy volt alkalmazottja a szerződésében foglalt titoktartási kötelezettségét megszegve üzleti titkokat árult el a Mozillának. Ettől függetlenül a vállalat formálisan nem keverte bele az ügybe az alapítványt, csupán Trond Werner Hansenből kíván kártérítés gyanánt kiverni 20 millió koronát, azaz olyan 793 millió forintot.


Sajnos egyelőre nem teljesen tiszta a helyzet, ám az Operánál 1999-2006 közt főállásban, majd 2008-2010 közt külsősként dolgozó úriember rengeteg koncepciót dolgozott ki a vállalat berkein belül, majd a végső távozása után a Mozillánál dolgozott külsős tanácsadóként. Hansen számos Operánál felvetett, ám felhasználatlanul maradt ötletét átvitte az új munkahelyére, ám ezen szándékát állítása szerint előzetesen közölte a vállalat akkori igazgatójával, akinek nem volt ellenvetése.


Ehhez képest most az Opera egy tavaly júliusi mozillás videóra hivatkozva azt állítja, hogy a rajta bemutatott Search Tabs funkcionalitás a saját – csak épp bejelentetlen – találmánya, így Hansen biztosan üzleti titkokat árult el a Mozillának. Sajnos azt nem tudni, hogy a problémás megoldás Hansen valamelyik saját felhasználatlan ötlete volt-e.


Frissítés: az Opera visszavonta a vádakat, újból szent a béke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.