Hirdetés

Ezek a legjobb ikongyűjtemények Windowshoz



|

Ha szeretnéd felturbózni a Windows külsejét, akkor az egyik legjobb dolog amit tehetsz, ha lecseréled az unalmas gyári ikonokat.

Hirdetés

Egyáltalában nem bonyolult művelet a Windows csinosítása, átalakítása, az ikonokat mindössze pár egérkattintással lecserélheted - igaz, minden egyes, a rendszerhez tartozó ikont egyesével kell megváltoztatnod. Ez kicsit unalmas lehet, de megéri szenvedni a dologgal, hiszen a végén sokkal pofásabb, egyedi megjelenés lehet a jutalmad. Egyébként annak is megvan az előnye, hogy az ikonokat egyesével lehet csak beállítani, mert így nem vagy hozzákötve egy ikongyűjteményhez; akár még arra is lehetőséged van, hogy minden egyes ikont más és más helyről gereblyézz össze. Szerencsére válogatni van miből, a neten százával találsz ikongyűjteményeket, amelyek összeállítása stílus vagy tematika alapján is történhet.

Hirdetés

Big Sur Icon Pack

A letisztult formák, az egységes megjelenés és a monoton színek kedvelőinek készült a Big Sur Icon Pack, amely a rendszerben lévő fontosabb ikonoknak mutat alternatívát. A szett háromféle árnyalatban érhető el; sötét és világos témákhoz passzolva fehér és fekete ikonok közül választhatsz, illetve van még egy kék verzió is, amely mind a két esetben szóba jöhet. Az ikonok szépen megrajzoltak, azonban véleményünk szerint eléggé hasonlítanak is egymásra, így picit nehéz megkülönböztetni mondjuk a dokumentumok és képek mappát egymástól pusztán a miniatűrök alapján. A szettet a 7STP-vel is lehet telepíteni, ami alaposan felgyorsítja a rendszerben lévő ikonok cseréjét.

Letöltés

MacOS Icon Gallery

A Windows és a MacOS között sok különbség van, de ha szeretnéd, akkor lehet pár azonosság is - legalábbis az ikonok szintjén. A macosicongallery.com címen rengeteg, az Apple operációs rendszereiben használt ikont találsz meg .PNG formátumban, amit ha konvertálsz .ICO formátumba, akkor minden további nélkül használhatod a Windowsban is. Elsősorban akkor jöhet jól ez a csomag, ha iPhone-t használsz, de az asztali gépen vagy a notebookon Windows működik. Az ikonokat többféle méretben is megtalálod, a legnagyobb változat 512×512 pixeles.

Letöltés

Lumicons

A Lumicons egy relatív kis csomag. A legfontosabb rendszerikonokat váltja le a Windows dizájnjába tökéletesen illeszkedő, de a gyári ikonokhoz képest sokkal szebben megrajzolt verziókkal. A csomag előnye, hogy az ikonokat többféle méretben is tartalmazza; a legnagyobb változat 256×256 pixeles, így semmilyen esetben sem fordulhat elő az, hogy a miniatűrök pixelesen jelennének meg. Szintén kompatibilis a 7STP-vel, amely a hozzá írt ikongyűjtemények esetén képes arra, hogy a rendszerben lévő fontosabb ikonokat automatikusan kicserélje.

Letöltés

3D Cartoon Icons

Ha a Lumicons előnye az, hogy Windows konform, akkor a 3D Cartoon Icons csomag ennek pont a fordítottja; ez a gyűjtemény elsősorban azok számára lehet érdekes, akik direkt olyan ikonokat keresnek, amelyek biztosan kitűnnek a rendszer egyébként "unalmas" felületéből. A 3D Cartoon Icons száznál is több különböző elemből áll; amellett hogy a fontosabb rendszerikonokat mind cserélheted, a legnépszerűbb alkalmazásokhoz is készült miniatűr. Például a Wordhöz és az Excelhez, ZIP-fájlokhoz, böngészőkhöz, Skype-hoz, Adobe programokhoz és így tovább.

Letöltés

Shadow135 Windows & Microsoft

Valójában nem egy, hanem két ikongyűjteményről van szó: a Shadow135 Windows programokhoz és funkciókhoz készült csomagja 70, a más Microsoft programokhoz készült csomagja pedig 25 ikont tartalmaz - összesen tehát közel száz miniatűrt kapsz, ha emellett a két szett mellett döntesz. Gyönyörű ikonokról van szó, ám sajnos .PNG formátumban kapod őket, így ha használni szeretnéd valamelyiket is, akkor azt először át kell alakítani .ICO formátumra. A gyűjtemény a 2D-s és 3D-s szettek között helyezkedik el, hiszen a különböző színű háttér előtt megrajzolt elemek 2D-sek, viszont árnyékkal is ellátták őket.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.