Hirdetés

Hogyan ágyazz Excel-fájlokat egymásba?|

Mutatunk egy hasznos trükköt a Microsoft sokoldalú táblázatkezelőjéhez.

Hirdetés

A Microsoft Excel egy elképesztően sokoldalú táblázatkezelő program, amelynek a segítségével könnyedén gyárthatunk és kezelhetünk például pénzügyi jelentéseket, készletnyilvántartásokat, eladási statisztikákat, kérdőíveket, grafikus kimutatásokat és kontaktlistákat is. Az alkalmazás nyújtotta lehetőségek szinte korlátlanok, nekünk csupán a megfelelő trükköket kell ismernünk a gördülékeny munkához. Az egyik igen időtakarékos tipp az, hogy meglévő munkafüzetekből is használhatunk adatokat. Ilyenkor értelemszerűen nem kell átmásolgatni a szükséges cellákat vagy a megfelelő szöveget egy új fájlba, elég egy kompatibilis munkalapra hivatkozni. 

Hirdetés

 

Adatok importálása meglévő munkafüzetből

Nyissuk meg azt az Excel-fájlt, amiből importálni szeretnénk a szükséges adatokat, majd azt is, amelyikben később dolgozni akarunk ezekkel a tartalmakkal. 


Nyomjunk jobb egérgombot azon a munkalapon, amit átvinni akarunk, és válasszuk az Áthelyezés vagy másolás lehetőséget. A fent látható Melyik munkafüzetbe sor lenyíló menüjéből most válasszuk ki az új munkafüzetünket, amelyikbe importálni szeretnénk. Eggyel lentebb adjuk meg, hogy melyik munkalap elé akarjuk beszúrni a kiválasztottat. Ha meg akarjuk őrizni az eredeti dokumentumban is a munkalapot, akkor alul jelöljük be a Legyen másolat felirat melletti dobozt. Végezetül kattintsunk az OK-ra. 


 

Külső adatok átvétele

Nyissuk meg azt a munkafüzetet, amibe importálni szeretnénk. Hozzunk létre egy kapcsolatot a két fájl között: a szalagos menüben az Adatok fület keressük, majd a Kapcsolatok gombot. 

 

Kattintsunk a Hozzáadás feliratra, majd ha a hálózati és a helyi kapcsolatfájlok között sem látjuk a szükséges anyagot, akkor válasszuk a tallózást. Itt a megfelelő dokumentumra rányomva kiválaszthatjuk az importálni kívánt munkalapot. 

 

Az ablakot bezárva térjünk vissza az Adatok menüpontba, majd kattintsunk a Meglévő kapcsolatok gombra. A szükséges fájl kijelölése után válasszuk a Megnyitást. Ezt követően a felsorolásból válasszuk ki, milyen formában szeretnénk importálni az adatokat (táblázat, kimutatás, kimutatásdiagram, csak kapcsolat), illetve, hogy melyik munkalapra illesztjük be ezeket. Ha a külső munkafüzet valamiért nem volt kompatibilis, megpróbálhatjuk szöveges állományként elmenteni először, majd ebből importálni. 

 

 Ti milyen gyakran dolgoztok az Excelben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.