Hirdetés

[Frissítve] Tanuljunk angolul ingyen és online!



|

Több remek portál is található, amelyekkel elsajátíthatjuk a nyelv alapjait.

Hirdetés

Angolul tudni manapság feltétlenül érdemes, több okból is. Könnyen elképzelhető, hogy a jövőben szükség lesz rá a munkánk és hétköznapi életünk során, plusz a munkaerőpiacon mindig kincset ér a nyelvtudás. Ezen felül nem elhanyagolható, hogy angoltudás birtokában kinyílik előttünk a világ, a magyar nyelvű internet csupán egy rendkívül apró szelete a világhálónak. Íme három ingyenes webhely, amelyek elindíthatnak minden érdeklődőt az angol valamilyen szintű megtanulásának útján, már ha nem inkább ingyenes PC-s játékokkal ütnénk el a karácsonyi szabadidőnket.

Hirdetés


LiveMocha

A portálon számos nyelvet próbálhatunk elsajátítani, az angol csak az egyik ezek közül (az üzemeltetők szerint hazánkban ez a legnépszerűbb náluk tanult nyelv). Érdekes a webhely üzleti modellje, ugyanis a leckéket Mocha-pontok használatával tudjuk feloldani, amelyből a regisztráció során kapunk is egy adaggal. A pontokat kétféle módon gyűjthetjük: a leckék teljesítésével, továbbá olyan felhasználók házi feladatainak ellenőrzésével, akik a mi anyanyelvünket próbálják megtanulni. Ezen túlmenően pénzért is tudunk pontokat vásárolni, de erre nincs szükség, amennyiben hajlandóak vagyunk segíteni másoknak.


A LiveMocha angol tanfolyama széles körűnek tűnik, ráadásul az első leckékben az ABC-ről van szó, szóban és írásban egyaránt. A bevezető videóban egy gyermekdal dallamára felénekelve meghallgathatjuk a betűk angol kiejtését, a leckék során rendszeresen beszél hozzánk a virtuális segítőnk. Az általa szóban elmondott szövegeket a kijelzőn írott formában is követhetjük, így könnyű összekapcsolni a betűket és kiejtést. Ez kritikus ahhoz, hogy bátortalan tanulni vágyók minél előbb maguk is meg merjenek szólalni angolul, továbbá minél előbb megértsék az élőbeszédet. Utóbbiból lehet csak igazán megtanulni angolul!


Google Spell Up

Az ABC-nél tartva az érthető élőbeszéd megértésének (és művelésének) alapköve a betűk helyes kiejtése. Miután a LiveMocha segítségével körülbelül megtanultuk az angol alapjait, látogassunk el a Google Spell Up webhelyre (Chrome böngészőt igényel). Nevéből sejthetően a teljesen ingyenes játék a betűzésre fókuszál, ráadásul gépelés helyett a számítógépünk vagy mobil eszközünk mikrofonját használva kell megadnunk azokat. A webhelyen rengeteget gyakorolhatjuk a betűk kiejtését, az angol szavak betűzését: mindkettő felettébb hasznos, ha a jövőben szóban és írásban egyaránt meg kívánnánk értetni magunkat.


Duolingo

Harmadik lépésként érdemes ránézni a Duolingo szolgáltatásra, amelyben komplett szövegeket kell lefordítanunk a választott idegen nyelvre, miután elvégeztük a portál saját tanfolyamát. Természetesen a webhely egy előzetes teszt eredményei alapján megpróbál a tudásunknak megfelelő példákat adni.


+1: Olvassunk, nézzünk, hallgassunk

Ha már kezd összeállni a kép az angol alapjairól, akkor álljunk neki rendszeresen angol nyelvű webhelyeket olvasni, ugyanis ezekből tudjuk összeszedni a nyelv leggyakrabban használt szavait, szófordulatait. Ezen felül nézzünk filmeket és sorozatokat (szuper, ha tudunk hozzájuk angol feliratot szerezni), a nyelv „dinamikájának” megértésével sokkal könnyebbé fog válni a mondatok alkotása, plusz így gyakoroljuk az élőbeszéd megértését, növeljük az új szavak tanulásának esélyét.


Frissítés: egyik kedves Olvasónk figyelmünkbe ajánlotta a Google Chrome-hoz elérhető English dictionary translate pronunciation beépülőt, amellyel angol szavakat kijelölve egyetlen kattintással kideríthetjük az adott szó kiejtését. Köszönjük a tippet!


(Nyitókép: Dan Lacher / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.