Hirdetés

3D nyomtatóval már emberi csontokat is elő lehet állítani



|

Láttunk már 3D nyomtatású repülőgépet, várat, most pedig itt van az emberi csont is.

Hirdetés

Mark Frame, a skóciai Monklands Kórház ortopéd sebész gyakornoka a CT alapján előállítót képeket felhasználva nyomtatott ki egy combcsontot, 3D nyomtató segítségével. Megtehette volna, hogy bemegy az egyetemre, és 1200 fontért előállíttatja a csontot, de a nyomtatással a költségeket a töredékére, azaz 77 fontra csökkentette. Mindezt ráadásul úgy, hogy csakis ingyenes szoftvereket használt.

Talán mondani sem kell, hogy ez milyen mértékben befolyásolja az eddig használt szemléltetőeszközök költségeinek alakulását, nem is beszélve arról, hogy a hozzáférhetőség is javul. Mivel a CT által rögzített fotók egyébként is rendelkezésre állnak, ezért logikusnak tűnik a nyomtatás lehetősége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.