Hirdetés

Beszélni is megtanult a Google DeepMind MI-je



|

A mesterséges intelligencia az eddigieknél sokkal jobban utánozza az emberi beszédet.

Hirdetés

A különféle logikai- és videojátékok kitanulásánál természetesen sokkal komolyabb terveket szövöget a Google a DeepMind AI-ja kapcsán. A gépi tanulás elvén működő mesterséges intelligenciát most éppen beszélni tanították meg alkotói.

Hirdetés

A Wavenet célja, hogy betöltse a text-to-speech rendszerek és a valós beszéd között tátongó űrt. Érdekessége, hogy gyakorlatilag az emberi agy működését utánozva alkotja meg a hangokat, ezzel minden eddiginél élethűbb megoldást kínál. A konkurens programokhoz hasonlóan a WaveNet is nagy mennyiségű mintát elemez, viszont képes megtanulni a különféle nyelvekre és nyelvjárásokra jellemző egyedi tulajdonságokat is.

Aäron van den Oord a Deepmind részéről elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a kutatásba bevont angol és mandarin anyanyelvű személyek rendkívül élethűnek találták a Wavenet által generált beszédet. Bővebb információ a projektről a fejlesztők blogjában érhető el, ugyanitt a hangmintákba is bele lehet hallgatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.