Hirdetés

London - New York: Repülővel 2 óra



|

A Concord kivonása nem csak azoknak esett rosszul, akik valaha is utaztak rajta, hanem azoknak is, akik szeretik a repülést. Íme a nyugdíjazott repülőgép utódja, mely a nem túl távoli jövőben üzembe is állhat.

Hirdetés

A Concorde rekordja London és New York között 2 óra 53 perc, de a jelenleg még csak elméletben létező HyperMach SonicStar mindezt fele annyi idő alatt megrepülheti. A futurisztikus repülőgép közel kétszer olyan gyors lesz, mint a Concorde, és végsebessége bőven 4400 km/h körülre tehető, de optimista becslések szerint sem repülhetünk vele 2025-nél korábban. Utazómagassága 62.000 láb (kb. 20.000 méter), mely páratlan látványt nyújt a gépen utazóknak.

A hangsebesség 3,6-szeresére képes utasszállító a London New York távot szűk két óra, a New York és Sydney közötti távolságot öt óra alatt szeli át, ami 25%-a a jelenlegi menetidőnek.

Mindez még csupán elmélet, hiszen a hajtóművek üzemeléséhez szükséges plazma üzemanyag jelenleg még nem áll rendelkezésre, bár kísérletek már folynak az előállítására. A tudomány jelenlegi állása szerint 2020-ra a hajtóanyag rendelkezésre állhat, és innentől kezdve még 5 évre van szükség a gép megépítésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.